Recept på enkla havrekex

enkla havrekex

Ni som följer mig på instagram har redan fått ta del av receptet på enkla havrekex. Kanske ni har provbakat också? Kexen hade strykande åtgång vid oss, speciellt av mig. Men eftersom de är enkla att baka och de innehåller ingredienser som alltid finns hemma så är det ju lätt att svänga ihop ett gäng nya när första satsen tar slut. Vill du baka med barn så är det här ett bra recept för en gemensam stund i köket.

Enkla havrekex

Smält 150 g smör, rör ner 1 dl socker och 3 dl havregryn i smöret. Blanda 1,5 dl vetemjöl och knappt 1 tsk soda, rör ner mjölblandningen i smöret. Klicka ut havresmeten på en plåt och grädda i 200 grader ca. 10 minuter.

Havrekexen är så goda så det löns nästan att baka dubbelsats på en gång. Den här smeten ger ca. 15-18 kex beroende på hur stora klickar av smet du klickar ut på plåten. Smeten är dessutom väldigt fast så de flyter inte ut på plåten under gräddningen. Vill man ha lite större kex så löns det att platta ut klickarna innan gräddning.

Lova mig att du prövar baka havrekex, goda både till eftermiddagsfikat, utflykten eller kalaset.

+5

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top