Morsdagsgåva – 10 tips på gåvor du fixar själv

Det börjar var dags att fundera på morsdagsgåva! Eftersom tidigare gåvotips-inlägg varit uppskattade så kör vi en favorit i repris. Denna gång med ett gäng gåvor som ni kan knåpa ihop tillsammans med barnen åt mormor eller farmor. Eller varför inte tipsa mannen om vad han kan fixa tillsammans med barnen åt dig som är mamman i huset.

Som tidigare nämnt så är jag inte så förtjust i alla dessa högtider, men tänker att mors- och farsdag ändå är något att uppmärksamma. Exakt vad vi ska hitta på åt mormor och farmor i vår närhet vet jag inte ännu. Har en och annan tanke, men det återstår att se vad det blir. Kanske kombinerar jag det med min födelsedag, eftersom den råkar infalla några dagar efteråt.

Bildlänk

Tips på morsdagsgåva från barnen

Intervju eller saga. Den här idéen har jag tagit från mitt jobb, där vi några gånger med barnen skrivit sagor eller gjort intervjuer om deras mammor och pappor. En väldigt rolig grej att göra tillsammans och det härligaste är ändå barnens påhittighet och de fantastiska svaren.

T-shirt med text. I julklapp beställde vi t-shirts med trevliga texter åt mormor, morfar och farmor från Unishirt. Du kan enkelt göra t-shirts med egen text tillsammans med barnen också, det brukar finnas textiltusch på välsorterade varuhus.

En upplevelsedag. Tänk att låta barnen planera en hel dag tillsammans med mamma,mormor eller farmor. Vad de ska göra och vad de ska äta. Det här ska jag genomföra med Einar sen när han blir äldre. Tipset har jag faktiskt fått från en arbetskamrat som gav det här åt sina barnbarn i födelsedagspresent. Verkade så omtyckt!

Pyssla armband/halsband/nyckelring. Det här är ett pyssel som också går att genomföra med yngre barn hur bra som helst. Köp pärlor och låt barnen vara kreativa och fixa ett fint armband, halsband eller en nyckelring.

Måla porträtt. Låt barnen måla ett porträtt av mormor/farmor/mamma som ni sen ramar in. Spännande att se hur barnen porträtterar sina familjemedlemmar.

Bonus: skattjakt. Planera en skattjakt, göm presenten och låt mottagaren leta. Ni kan följa på säkerhetsavstånd eller via video.

Tips på morsdagsgåva från familjen

En vårplantering till trappan. Piggar ju upp vem som helst i dessa tider och blommor är nästan alltid ett säkert kort. Att förså några blommor tillsammans med barnen är ju utmärkt, men det hinns inte med nu. Så det går lika bra att understödja den lokala blomsterhandeln och köpa blommor att plantera.

Bjud på brunch, lunch eller middag när karantänen är över. Alla blir glada över att få umgås och äta tillsammans med sin familj.

Goodiebag. Mitt absolut bästa tips när det kommer till gåvor, att plocka ihop en påse/korg med grejer som mottagaren gillar. Det kan vara allt från ätbart till favorithandkrämen, något läsbart eller varför inte tillbehör till något intresse.

Foton. Att ställa till med fotografering hemma av barnen och familjen eller att låta någon annan ta foton av er. Vi gav våra föräldrar en familjefotografering i fjol och jag är så nöjd över de vackra minnena vi fick.

Behöver du fler gåvortips så löns det att kika in inlägget med de 10 gåvorna jag skrivit om tidigare. Vad ska ni ge era mammor/mor- och farmödrar i morsdagspresent?


Om du gillar inlägget får du väldigt gärna klicka på hjärtat. Tack!

+6

You Might Also Like

2 Comments

  1. saara

    Tack för receptet på diy nugetter! : ) Vår kräsna 8-åring som äälskar nugetter gav dem högsta poäng, så nu slipper jag köpa färdiga nugetter.. ; ) Dom var verkligen jättegoda!

    1. Christina

      Vad roligt att ni gillade nugetterna! 🙂 De är faktiskt supergoda och som sagt enkla att göra.

Leave a Reply

Back to top