Älskade unge

Första lekparksbesöket

7 maj, 2020

Det är lite snålt med lekparker här i vår del av Korsholm. Ja, vi kan gå till dagisgården eller besöka den som finns i andra änden av byn. Men det har vi inte riktigt hunnit med ännu. Så lekparksdebuten blev istället i en park nära där syrran bor, Aaltoparken i Vasa. Vädret var på vår sida idag och när vi kom traskande med våra busar i varsin vagn var parken helt tom dessutom.

Det är så spännande att se hur Einar utvecklas och vilken typ av personlighet han verkar få. Just nu är han en sån typ så när det gäller nya saker eller främmande personer så är han väldigt avvaktande och försiktig till en början. Likaså var det med vårt lekparksbesök idag. Han prövade gunga, rutscha och bekanta sig med sandlådan, allt under stor tystnad och betraktande. Det var nog lite spännande, men samtidigt intressant och redan vid andra gungturen märkte jag hur han kunde slappna av och faktiskt njuta lite också.

Om och om igen tog han upp sand i sin hand och lät den sakta rinna mellan fingrarna. Säkert en spännande förstagångsupplevelse kan jag tänka. Vi har i planerna att fixa en sandlåda och en ställning till gungan han fick i 1-årspresent, men det är ännu bara planer.

Efter en halvtimme var det dags för oss att vända vagnarna hemåt igen. Vi kan konstatera att lekparksdebuten ändå gick relativt bra. Nästa gång testar vi en ny park. Visste du förresten att det finns en grupp på facebook för lekparker, lekparker i Österbotten heter gruppen och där delar man med sig av parker man besökt. Gruppen är inte så aktiv, men där finns redan en hel del info om parker i olika delar av vårt vackra Österbotten.

Vilken lekpark är er och barnens favorit?

4+
  1. Metviksparken, Muminparken i Sandviken, poropuisto brukar vi ofta åka till, samt den vid fängelsestranden om vi vill kombinera med glass på sommaren

    1. Tack, många fina tips där. 🙂 De ska vi nog se till att besöka nu under sommaren/tidig höst när han förhoppningsvis blir mer intresserad. 🙂

  2. Min systerdotter fick en röd gunga av mina föräldrar. Så hon fick test gunga den. I början var hon tveksam.. Men sen skrattade hon glatt. Men när hennes pappa skulle fixa gungan, ( medan jag höll i henne) så blev hon så ledsen. Min svåger skulle vara höja den lite. Till slut fick hon gunga igen. 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *