Första helgen i maj – i bilder

I helgen var vi ju, som jag tidigare nämnt, ute vid stugan. Jag tog med mig kameran och passade på att föreviga vår första helg på stugan. Så nu för ni förbereda er på en riktig bildbomb från vår första helg i maj.

Fredag mitt i dan var vi äntligen ute igen, efter att lillprinsen vilat en stund och vi packat i bilar, ur bilar samt i och ur båten. Det är en del grejer som ska med när man åker ut den första resan. Vilken tur att vi har gjort det här några år tidigare så vi vet att det är så här ibland.

Hur som helst så fick Einar lunch när vi kom fram och jag kokade årets första skärikaffe. Dessutom min första kaffekopp på två dagar, därav dokumentationen. Vår kaffekokar är lite söndrig och nya knoppar var det två veckors leveranstid på. Så ni kan tro att just den där kaffekoppen var extra god.

Lillprinsen fick mellis och den nya stolen jag köpte via fb-loppis var verkligen godkänd. Passar så bra hos oss på skären. Av klädseln att dömma var det ju allt annat än varmt när vi kom ut. Kring 8 grader både där ute och inne.

Resten av kvällen gick åt till det här, elda och sticka. Jag har tagit som vana att slänga med ett garnnystan och stickor när vi åker ut för längre perioder. Så smidigt att kunna sätta upp en stickning och ha något att sysselsätta sig med ibland. Just det här så blir benvärmare, dock för små för mig.

Lördag och vi vaknade till 13 grader inne i villan. Som tur är det varmt och skönt under täcken och i sovpåsen. Så snabbt upp och få eld i spisen igen, vaknade ju förstås till regn & rusk så det blev en riktig inneförmiddag för vår del. Så skönt ändå när vi inte hade planer på att få något speciellt gjort under helgen.

När lillen sover kan man passa på att dricka kaffe och äta den absolut godaste äppelpajen som finns. Äppelpaj med salt knäcketäcke, hittade receptet ifjol redan. Men hade helt glömt att jag hade recept och färdiga äppelskivor i frysen dessutom. Vi beslöt också att ta med vagnen ut i år. Av erfarenhet från ifjol när han sov alla dagsvilor inne i villan. Vilken tur då att vi har en liten och smidig vagn som ryms bra med lite vart som helst. Fick ju också användning för regnskyddet och även om jag hamnade att googla hur man ska placera det så fungerade det superbra sen!

Efter vila och lunch började vinden avta och regnet upphörde. Så vi klädde på oss och gick ut. Einar var nöjd att se på vad vi donade med och han var superförtjust över att sitta där på stenen och se på vattnet. Tids nog får vi fundera över ”regler” för villan och speciellt när vi är nere vid stranden, men ännu vågar han knappt röra sig när vi är ute.

Vår nya rutin efter att lillen somnat för kvällen är bastu. Elbastu är inte alls samma som vedeldad bastu. Som jag njuter när jag får chansen att bada bastu på villan. Att doppa mig i vattnet är inte min grej, men gärna sitter jag en stund mellan varven på trappan utanför och hämtar luft. Vår egna bastu är ännu inte klar, men vi har shyssta grannar som lånar ut en onyttjad bastu åt oss tillsvidare.

Jag minns ännu hur mina tankar gick för två år sen i slutet av augusti, tänk om jag är gravid, vågar jag bada bastu då? Jag tror att jag till och med googlade bastubad och gravid.

Igår märktes det tydligt att det är vår, det var relativt ljust ännu vid 22.30-tiden. Jag var tvungen att dokumentera ljuset och fågelkvittret på min instastory. Den här bilden är dock tagen strax efter bastun, här står jag på vår blivande bastutrappa. Min absolut favoritutsikt!

Radio Vega står på i bakgrunden, ljusen brinner och det finns lite rödvin i glaset. En perfekt lördagskväll på villan med andra ord. I fjol installerade vi solpanel och belysning, men något hade hänt med ackun under vintern. Så den tog inte emot laddning alls nu. Därav mysljusen på bordet denna gång. Just nu sover alla nere i samma rum, vilket ledde till att när vi var på väg i säng så vaknade Einar. Efter lite tröst så somnade han om ganska snart och vi fick bädda ner oss i den något obekväma bäddsoffan. Väntar så på att få flytta upp på vinden och sova i en riktig säng.

Söndag. Vaknar till en värld i dimma och medan morgontimmarna går så drar dimman in över oss också. Till all lycka så lättar den nästan lika snabbt som den kom. Vi har för en gångs skull inte bråttom någonstans denna söndag utan passar på att dricka många koppar kaffe, elda lite och njuta en stund till. Stugsäsongen är inledd och vi har beslutat oss för att slå förra säsongens 20 nätter. Med tanke på att det är rekordtidig start för vår del så borde det lyckas tycker man.

Vill ni hänga med till stugan fler gånger? Tryck på hjärtat isåfall så vet jag.

+22

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top