I köket

Enkel & god grönsaksrisotto

18 maj, 2020

Receptet till grönsaksrisotto har jag hittat i sambons huslig ekonomi-bok från högstadiet. En kokbok som jag återkommer till allt som oftast när det ska lagas mat eller bakas här hemma. Enkla recept att utgå från och så får man addera ingredienser efter tycke och smak.

Risotton hittade jag när jag bläddrade genom mina kokböcker ifjol för att hitta inspiration till att laga mat. Sen dess så är det ett standardrecept här hemma hos oss som återkommer nu som då på menyn.

grönsaksrisotto

Recept på grönsaksrisotto

Skala 1-2 morötter, en bit rotselleri och 1 lök. Skär alla grönsaker i tärningar eller strimlor. Hetta upp 2 msk olja i en kastrull och fräs grönsakerna, löken och 1 dl ris. Tillsätt 4 dl vatten, 1 tärning grönsaksbuljong samt 1 krm vitpeppar, timjan och basilika. Skär 1 bit purjolök och ½ paprika i bitar och och tillsätt tillsammans med 1 dl majskorn i grytan. Låt allt koka i ca. 10-15 minuter under lock på svag värme.

Rör ner 1-1½ dl riven ost i risotton och servera. Receptet är för 3-4 portioner, men jag brukar ofta köra på det dubbla så vi får mer av den goda risotton.

4+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *