Bloggens framtid & 3 inspirerande bloggar

Dags för ännu en önskerubrik, fick ju ett antal för ett tag sen. Har några kvar att dela upp i olika inlägg och det är alltid roligt. Idag tänkte jag att vi skulle kika närmare på tre bloggar som inspirerar mig och varför de gör det. Samtidigt vill jag också passa på att fundera lite kring det här med bloggande överlag. Det har ju spekulerats och funderats en del kring bloggarnas vara och icke vara. Ett flertal större bloggar tar paus eller slutar helt och många hävdar att bloggen som medie kommer dö ut.

Men innan jag går närmare in på mina tankar vill jag lyfta tre bloggar som inspirerar mig i min närvaro på min blogg.

Tre bloggar som inspirerar mig

En av de finlandssvenska bloggar som jag kikar in hos dagligen är Malin. Jag ser alltid framemot att få läsa hennes inlägg. Hon lyfter vardagen som den är i sina inlägg och inspirerar mig till att skriva mer om både stort och smått. Enligt mig så har hon en av svenskfinlands bästa bloggar just nu. Variationen i Malins inlägg både i bloggen och på instagram är intressant och tilltalande. Ja, en stor inspirationskälla är hon minsann!

Jag läser knappt några svenska bloggar mera, men Claras blogg är också en som jag kikar in på dagligen. Ja, det vet du kanske vid det här laget eftersom jag ofta refererar till Clara som en förebild. Det är något med hennes bilder och hennes sätt att lyfta olika ämnen i bloggen. Hon inspirerar mig på så många sätt, både genom att pröva vara kreativ i mitt skrivande av inlägg men också i hur hon skriver och fotar.

Den tredje och sista bloggen som jag också öppnar bland de första om dagarna är Hemma hos Bogdanoffs. En Sevendaysblogg som jag föll tycke för direkt! Eivor har ett sätt att skriva roliga texter och förstås precis som hos de två andra så skriver hon mycket om sin vardag. Med inslag av hemmafix, pyssel, boktips och recept.

Kanske du märker vilka typer av bloggar jag gillar och inspireras av. Vardagsbloggar helt enkelt. Jag har också lovat mig själv att bli bättre på att lyfta vardagen här. Det som kan kännas så banalt, enformigt och tråkigt för mig kanske är igenkännande, roligt eller intressant för dig. Det återstår att se.

Bloggarnas framtid – kommer de finnas kvar?

Jag tror så här, så länge personen som finns bakom skärmen känner lust och inspiration till att leverera material i form av bilder och text. Så länge finns bloggen kvar. Att den sen kompletteras av olika former av snabbmedier som t.ex. instagram, det är bara en bonus.

Jag tror också att det alltid kommer finnas människor som vill ha mer än bara en bild och några ord på sociala medier. Människor som kanske inte känner att de har tid att sätta på att kolla videos utan hellre konsumerar en annan människas tankar och intressen genom längre texter och fler bilder.

För mig är bloggläsning en form av avslappning. Jag läser ett fåtal bloggar idag och de levererar bra innehåll som intresserar mig. Bloggläsning är en lyx som jag unnar mig när det finns tid över. Kvällstid när barnet somnat för dagen, eller under förmiddagen när han vilar och jag får dricka mitt kaffe i lugn och ro.

Jag tror inte att bloggen kommer försvinna ännu på ett tag. Kanske ändra form och funktion men inte försvinna. Jag har då inga planer på att ta mitt pick och pack och pausa eller försvinna. Nej, nu är jag här för att stanna ett tag. Jag hade ju min paus och det resulterade i att jag saknade det här tangentknattrandet. Jag har fortsättningsvis mina drömmar kring hur jag ska utveckla bloggen och vad jag i något skede vill satsa på. Men fram tills dess så ska Malin, Clara och Eivor få fortsätta inspirera mig till att skriva om vardagliga händelser, kreativa inslag och annat som jag känner att passar bra in här hos Fina Christina.

Tack för att just du läser och gillar det jag skriver. Det värmer!

+9

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top