31 drömmar jag har

Dagen är här, min trettioförsta födelsedag. Att fylla 30 ifjol kändes knappt, kanske för att jag var så uppe i allt som hade med bebisliv att göra. Men så här i efterhand så känner jag mig mycket hemma i min ålder. Att vara 30-nånting är verkligen min grej känns det som. Jag trivs helt enkelt med min ålder och funderar inte så mycket över det. Men jag tror också det skulle vara helt annorlunda om det var så att jag inte hade barn. Då hade nog 30-nånting känts mera stressande och lite angstigt.

Läs mer: Allt jag önskar mig mina tankar om att fylla 30

Hur som helst så vill jag, dagen till ära, lista trettioen drömmar. Med inspiration från de där bucketlistorna med 30 saker att göra före du fyller 30. Så kanske det här kan vara 31 en saker jag drömmer om att göra/äga. Att lista alla 31 saker var långt i från enkelt, men här är de nu.

Mina trettioen drömmar

 1. Att bli en husmor, fixa & dona, baka & laga mat. Vara uppfylld av vardagens bestyr och trivas med att alltid ha något på gång.
 2. Skriva barnbok, jag går nu som då och funderar på vilken sorts berättelse jag skulle vilja förmedla.
 3. Odla det mesta av det vi äter under sommar/höst när det kommer till bär, frukt och grönsaker.
 4. Bygga något från grunden själv.
 5. Restaurera en möbel, jag vet precis vilken också. Om den går att rädda!
 6. Åka på en weekendresa med sambon.
 7. Åka på familjesemester, ser så framemot det.
 8. Renovera en gammal stuga från grunden, t.ex. ett torp. Sen skulle jag sälja förstås!
 9. Jobba 50/50 med pedagogik och något annat, kanske något administrativt.
 10. Resa mera i Finland, har dålig koll på det mesta här i landet.
 11. Få uppleva ett riktigt maffigt norrsken.
 12. Tatuera mig. Innan graviditeten planerade vi en syskontatuering.
 13. Operera mitt synfel, så jag slapp glasögon och linser.
 14. Studera mera (jag vill läsa ledarskap, självutveckling och marknadsföring bland annat).
 15. Gå nån kurs inom det kreativa, pröva en ny kreativ riktning.
 16. Skapa ett stickmönster till ett plagg.
 17. Någongång få det så bra ekonomiskt ställt att jag kunde gå ner i arbetstid helt och hållet.
 18. Fira min 40-årsdag med buller och bång om nio år.
 19. Starta en webportal för kreativitet.
 20. Pröva podda igen.
 21. Bli med växthus & kökskompost.
 22. Kunna prata finska obehindrat, utan att behöva leta ord.
 23. Resa i norden, besöka Sverige, Norge & Danmark. Även om husbilssemestrar inte kommer på tal med en chaufförssambo.
 24. Att få bli gravid igen någon gång, med skräckblandad förtjusning ser jag framemot det.
 25. En staycation med vänner. God mat, samtal och lite bubbel eller vin. Utan att bli avbrutna av varken barn eller män eller att man behöver ha bråttom iväg.
 26. Lära mig baka bröd, gott bröd.
 27. Delta i ett hinderbanelopp.
 28. Bli mitt starkaste jag, fysiskt då.
 29. Pröva crossfit.
 30. Allt det där jag listade på min ultimata önskelista.
 31. Att få ännu en resa tillsammans med mina föräldrar.

Så tacksam över att få fylla år och att jag får må bra och är frisk. Just nu är jag i det läget i livet att jag trivs med mig själv, med tillvaron och med livet i stort. Jag njuter av att vara hemma, men ser också framemot hösten med den nya vardagen. Jag känner att jag hittat min plats på jorden just nu och det känns bara bra. Så tacksam!

+10

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top