Vår meny för vecka 17

Alltså finns det något tråkigare än att fundera ut vad ni ska äta, skriva handelslista och handla. Eller ja, det där butiksbesöket kan ju vara ganska intressant ibland. Men allt det övriga. Just nu kör vi åtminstone så hemma att vi föreslår maträtter för 3 dagar var och fredag är alltid vår pizzadag. Jag har ju skrivit mer om det här med matplanering förut och hur jag tänker. Så idag vill jag dela med mig av vår meny för vecka 17. Säger inte att det blir återkommande varje vecka, men kanske nån gång ibland om det intresserar.

Läs mer: Äta bör man – hur jag matplanerar Tio recept – för de dagar du inte vet vad du ska äta Matplanering – mina bästa tips

Tidigare har jag använt mig av en färdig botten som jag knåpat ihop via word. Sen vi bytte dator har jag inte fixat office-paketet ännu, så har inte använt den botten på ett tag. Men däremot så hittade jag ett litet block i en låda. Det blocket hänger just nu på vårt kylskåp och där skriver jag upp alla veckans maträtter. Blocket är köpt på Lagerhaus nån gång i tiden.

Veckans meny i det blå huset

Måndag: Fisksoppa

Tisdag: Korvsås & potatis med grönsallad

Onsdag: Fisksoppa. Ev. efterrätt, beroende på mängden fisksoppa som lämnar

Torsdag: Hemgjorda kycklingnuggetts med ris & kall sås med tre veckors sallad

Fredag: Pizza (bbq-style med bl.a. pulled pork och rödlök)

Lördag: Rostbiff & potatissallad. Efterrätt; vaniljpannacotta med havtorn

Söndag: Köttfärssås & spagetti med riven morot

Jag brukar försöka få till en vegetarisk dag i veckan, men det lyckas inte alltid. Den senaste tiden har vi dock ätit lite mera vegetariskt vissa veckor. Så på dagens agenda står veckohandling och en genomgång av kylskåpet.

Vad ska ni äta den här veckan?


Om du gillar det här inlägget får du gärna trycka på hjärtat. Tack!

+8

You Might Also Like

2 Comments

 1. Ingela

  Planerar numera sällan långt i förväg, utan jag kikar vad som finns och så lagar jag av det. Kommer jag inte på vad jag ska laga direkt, googlar jag på de ingredienser jag känner för just då eller kikar i min kalender som jag varje dag antecknar i vad vi ätit.
  Den här veckan har vi ätit:
  mån: flygande Jacob
  tis: fyllda paprikahalvor
  ons: quinoasallad
  tor: pastasallad
  fre: pastasallad, kålsallad morotslåda, stekt zucchini
  lör: potatismos, ärtbollar gräddsås
  sön: laksasoppa, sparrisflarn

  1. Christina

   Härligt ändå att kunna göra så. 🙂 Skulle jag gå på feeling så skulle det nog inte bli mycket här, eller så skulle min kundvagn innehålla en massa konstigt när jag kommer till kassan. 😀 Läste först laksasoppa till lakasoppa, men insåg nog att det antagligen inte är den. 😀

Leave a Reply

Back to top