Rocky road – påskversionen

rocky road

Det enda godis jag kan göra utan strul är rocky road. Det är en given godsak under julhelgen här hemma hos oss. Så satt jag och funderade vad jag vill hitta på för roligt inför påsken och kom fram till att jag vill göra rocky road. När vi var och handlade förra helgen så köpte jag ingredienser för att kunna svänga ihop en påskversion av favoritgodiset. Min inspiration var våriga smaker, hade gärna kanske hittat någon annan sorts godis att variera mig med, men den här kombon blev också bra.

Det bästa med rocky road är att du kan variera och göra precis den versionen du vill ha. Jag hade gärna också haft med t.ex. pistagenötter, men hittade inga i butikshyllan.

Rocky road – världens enklaste godis

Du behöver:

200 g mjölkchoklad (+ 50 g mörkchoklad jag hittade i skåpet)

150 g vitchoklad

”strössel” i form av marschmallows, tranbär, nötter, godis m.m.

Gör så här:

Smält chokladen och häll den i en form. Jag smälte mjölkchokladen först och bredde ut den i formen, sen smälte jag vitchokladen och ringlade över. Innan chokladen hinner börja stelna så är det dags att strö över ”strösslet”. Om du vill kan du skära det i mindre bitar.

Låt stelna i kylskåp innan du skär den stora plattan i mindre bitar. Förvaras i en låda i kylskåpet, men jag lovar att det är försvinnade gott så du lär inte hitta det kvarglömt längst bak i kylskåpet efter påsk.

Just den här versionen med vitchoklad har jag inte gjort tidigare och den blev perfekt nu till påsk. Den påminner nämligen om kinderägg! Sambons kommentar; jo, mer än godkänt! Det här kommer ju bara räcka en halv dag innan det är slut. Säger väl allt om världens enklaste godis.

Vilken kombination av ”strössel” skulle du vilja strö över din rocky road nu till påsk?


Om du gillar det här inlägget får du jättegärna klicka på hjärtat. Tack!

+8

You Might Also Like

5 Comments

 1. Malin

  Så smart med påsk rokeyroad ??? Det ska vi fixa tillsammans med barnen innan helgen! Ska fundera lite på vilka toppings vi ska välja bara. Den stora frågan är ju om det är rockeyroad utan Dumble ???‍♀️? tack för tipset!

  1. Christina

   Jag förknippar julversionen med dumle och påskversionen numera med vitchoklad! 😀

 2. Amanda

  Åh så gott det ser ut! Tack för tipset, måste nog också fixa lite rocky road till påsken ???

  1. Christina

   Varsågod! Det är så gott, överväger fixa en till sats med rocky road för den första är nästan slut. 😉

 3. Påskaftonsmorgon ⋆ Fina Christina

  […] på sötsaker, men är det påsk så är det. På tal om choklad, precis som jag befarade tog påskens godaste slut lagom till skärtorsdagen. Jag som annars inte brukar vilja understöda affärerna på röda […]

Leave a Reply

Back to top