Påskfint med enkla blomarrangemang

Jag är verkligen ingen hejare på att göra fina blomarrangemang, men tänkte att jag till påsken vill försöka göra något. Inspirerades dessutom av Nina som driver kontot spirande_n på instagram. Kika in där och följ henne! Jag tänkte som så att jag utgår från det jag har hemma, hämtar en del material utomhus och så tillsammans med några påskblommor så försöker jag få till en sorts helhet.

Med lite fjädrar, vide och vaser kan man ändå få till en passlig helhet tycker jag. Fågelboet hittade jag i en låda med krukor som städerskan var på väg att slänga från jobbet för något år sen. Aalto-vasen kommer sällan till sin rätt, eftersom jag har svårt att veta vilka blommor jag ska fylla den med. Så där kommer Ninas tips in i bilden. Blommorna blev i år påskliljor och en pärlhyacint.

Innan jag fixade mina planteringar så lät jag krukorna stå och dra i vatten en god stund. Tänkte att jag kanske slipper vattna dem på ett tag då istället. Att sen separera påskliljorna från varandra var inte det enklaste, men det gick. Skakade av det mesta av jorden och placerade dem i Aalto-vasen tillsammans med några fjädrar i naturfärger och vide som jag plockat. Tänker att när påskliljorna väl slår ut så är det de som får stå för färgprakten.

Arrangemang nummer två blev pärlhyacinter och fjädrar i fågelboet. Pärlhyacinterna fick stå kvar i sin kruka eftersom den rymdes bra i boet. Just nu står det hela på en väldigt utsatt plats, men som tur är den enkel att flytta från små bebisfingrar, så majoriteten av tiden står brickan på vårt köksbord.

Fick verkligen lite blodad tand med det här och kommer nog försöka fler gånger. För det är något meditativt i att hålla på med grönväxter och fixa fint att se på. För dig som vill inspireras ännu mer så dyker det upp en liten påskinspirationsfilm på mitt instagramkonto ikväll. Annars så hoppas jag att ni har en skön påsk framför er och att ni ändå kan njuta av helgen fast den inte är som den brukar.

+6

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top