Påskaftonsmorgon

Godmorgon! Här sitter jag med dagens andra kopp kaffe framför mig och väntar på att elden i spisen ska slockna och barnet bli tillräckligt trött för sin första vila. Nu på morgonen meddelade nämligen den mänskliga väckarklockan i rummet bredvid att det är morgon när klockan är 6. Inte för att han var taggad på att leta gömda chokladägg, nej mera för att han tyckte att nu är en ypperlig tidpunkt att börja denna påsklördag.

Så ja, det är väl helt okej då för mammas del att börja sin påsklördag med dubbla koppar kaffe och ohemula mängder påskchoklad. Jag som annars försöker hålla ner nivån på sötsaker, men är det påsk så är det. På tal om choklad, precis som jag befarade tog påskens godaste slut lagom till skärtorsdagen. Jag som annars inte brukar vilja understöda affärerna på röda dagar var ändå in via k-affären igår för att köpa mera choklad. Detta eftersom jag lovat sambon att fixa mera av den försvinnande goda påskchokladen. När jag väl piggat på mig idag så är det nog dags att ställa sig och smälta choklad och strö lite godsaker över. Ve och fasa om påskgodiset tog slut innan påsken var över!

Barnet då, ja han är nöjd och glad över att få upptäcka hemmet ännu en dag. Roligast just nu är helt klart tvättmaskinen och andra grejer som vi kan upptäcka längs vår väg genom hemmets alla rum. I köket har han hittat förpackningen med små vattenflaskor och i kontoret lådan med reklam. All vår reklam är snart ett minne blott, eller så ville han bara hjälpa mamma att göra konfetti. När vi ska få användning för pådreglade, söndertuggade konfettibitar av reklam vet jag inte riktigt, kanske till vappen?

Denna dagen ett liv…

+6

You Might Also Like

2 Comments

  1. TIDSTJUVEN

    Det är ju praktiskt med en automatisk pappersstrimlare. 😀 Glad Påsk till er!

    1. Christina

      Ja, visst är det så! 🙂 Tack detsamma!

Leave a Reply

Back to top