På gång – vecka 17

Godmorgon! Barnet sover, hunden är rastad och det är min bästa bloggtid! De bästa idéerna och inläggen föds helt klart under morgonen när jag får sätta mig ner med dagens andra kopp kaffe här framför datorn. Oftast hinner den bli lika kall som den första innan den är uppdrucken. Men känslan, den känslan!

En riktig rivstart på veckan

Helgens två sovmorgnar har satt sina spår i denna mammasjäl och jag fick vakna utvilad idag också. Må så vara att jag var uppe strax före kl. 6 och gav tutt och tände ljusslinga i lillprinsens rum. Sen stängde jag dörren och tassade tillbaks i säng, allt för att köpa sig lite mera sovtid. Han börjar nämligen vakna till när sambon stiger upp och det känns lite okristligt att börja dagen redan kring kl. 6. Den hinner bli så lång!

Eftersom det finns gott om energi här idag så har jag redan denna måndag hunnit ta skott av mitt palettblad och plantera dem, samt prata med Tina från munhälsovården i telefon. Så passligt av henne att ringa upp sen Einars besök dit blev flyttat till hösten.

Ser det också ut så här på era bänkar i grovköket?

Alla dessa inhiberade evenemang

Så kom ännu ett bakslag på mailen här om dagen. Hade så sett framemot att få gå en nybörjarkurs i agility med Doris nu under våren. Lite egentid bara hon och jag. Men förstås så inhiberades ju det också. Hoppas bara att det kan bli av mot hösten istället och att vi då har möjlighet att delta.

Vissa stunder så funderar man nog vem det är som straffar oss med det här envisa, hemska viruset och vad vi gjort för att förtjäna det. Men ja, det är bara att fortsätta leva i social distansering ett tag till och hoppas att vi snart är igenom den här skiten också.

Vem behöver gym när man har gårdsplansarbete?

I helgen började vi så smått på med projekt gårdsplan igen. Jag har mitt evighetsprojekt att flytta alla dessa stenar som vi har runt om på gården. Tänker varje gång på den tid och energi som personen som radat ut stenarna satt på projektet, när jag själv lassar skottkärra efter skottkärra och kör iväg dem.

Självklart tar vi dem tillvara, alla stenar ska placeras här, på yttersidan om vårt garage. En del blev färdigt ifjol och nu ska resten blir färdigt i år har jag tänkt. Igår krattade vi grus och kärrade rundstenar i två timmar. Ett himla jobb och jag var riktigt slut i kropp och knopp efteråt. Men på ett bra sätt! Så den här veckan tänker jag spendera tid utomhus, de har ju lovat riktigt bra väder också.

Kaffet är uppdrucket, dags att börja beta av listan med göromål för den här veckan!

+3

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top