Om jag hade bytt karriär idag

Det är tidig morgon, jag och hundarna har just promenerat ner med barnen till busshållsplatsen och vinkat av dem. Fortsätter en bit till för att säkert trötta ut den unga jakthunden. Vår dvärgschnauzer börjar vara en mogen dam så hon går sällan längre än hon själv vill. När vi återvänder hem ger jag båda varsit tuggben och gör i ordning kaffe åt mig själv. Snart är det dags för morgonens palaver.

Jag bänkar mig i hemmakontoret och loggar in på datorn. Justerar headset och kamera och väntar. Efter en och en halvtimme är palavern avklarad och dagens prioritetslista ligger framför mig, bara att börja beta av. Senare i veckan har jag tagit på att vikariera några dagar på dagis, men just idag gör jag det jag trivs allra bäst med just nu. Administrativt arbete från hemmakontoret.

Drömmer om något annat

Jag trivs utmärkt med mitt arbete, åtminstone i teorin just nu när jag får sitta hemma och fundera på det i rosa skimmer. I praktiken trivs jag nog också väldigt bra med mitt jobb. Ser faktiskt framemot att få åka tillbaka några dagar i veckan till hösten.

Men, det här senaste året hemma vid har fått mig att drömma och fundera. En dröm jag haft ganska länge är att jag gärna skulle arbeta mera administrativt med något. Jag har blivit mer intresserad av marknadsföring till exempel, men också personalfrågor. I ungefär fyra år arbetade jag vid sidan om barngruppen också som föreståndare för vårt daghem. Jag har läset en hel del ledarskapskurser just på grund av det och tycker det är så intressant. Men samtidigt insåg jag att ska jag orka med mig själv och familjen hemma så är det något som får ryka. Då var det ganska enkelt att välja bort föreståndarbiten och jag är glad att jag går tillbaka som vanlig pedagog i höst. Men ja, i framtiden skulle jag nog bra kunna se mig som administrativ daghemsföreståndare.

Eller så byter jag helt bransch och börjar som sekreterare någonstans.

Arbete som ger resultat

När jag var yngre fanns det dagar när jag önskade att jag kunde hoppa in i bilen med pappa och åka iväg till något bygge. Få göra något som gav synligt resultat efter arbetsdagens slut.

Samtidigt drömmer jag också om att arbeta som egen. Få göra något kreativt, roligt och lära andra. Inspirera andra att våga pröva. En dröm jag har är att helt kunna arbeta hemifrån. Filma, fota, skapa hela dagarna medan barnen är i skola/daghem. Göra online-kurser i olika kreativa riktningar. Dela med mig av pyssel, recept och inspiration. Bygga upp en egen liten oas där varje dag är en fest. Visa att vem som helst kan vara kreativ.

Ah, det finns så många drömmar.. På tal om drömmar, senare i vår kommer jag dela med mig av fem mål jag har i livet. Där kanske jag djupdyker mera i just något av det här jag skrivit om nu.


Om du gillar det här inlägget får du gärna klicka på hjärtat. Tack!

+11

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top