Inspiration till vappmiddag med familjen

Inkommande vecka är det dags att fira valborg. Vet ni förresten varför vi firar valborg? Det är för att fira att vintern är över och våren är här. Valborg, eller vappen som vi kallar det här, infaller precis mitt mellan vårdagjämningen och midsommar. I år är det ju förstås inte tal om stora fester för att fira in våren, men något litet kan man ju ändå hitta på med sin familj.

För vår del kommer antagligen valborsmässoafton att gå ut på att packa och förbereda för säsongens första stughelg. Men nog ska vi hinna njuta lite också har jag tänkt. Vill ni äta något extra gott så tänkte jag ge er lite inspiration idag.

Passa på att duka fint och fira in våren tillsammans med familjen. Det gjorde vi i förväg redan igår. När jag tillredde nötkött i ugnen och så min favorit potatissalladen. Till köttet åt vi också två av våra favoritsåser, chili bearnaise och pepparsås. Kan tipsa om att det inte är speciellt svårt att tillreda kött i ugnen. Jag har alltid fasat lite för det, men har helt enkelt börjat följa instruktionerna som finns på påsen. Å det blir lyckat varje gång!

Om man inte känner för att äta just nötkött eller om det inte är barnens favorit, så kanske de hellre äter kycklingnuggets. Jag har ju ett busenkelt recept på hemmagjorda nuggets och de har blivit en riktig favorit här hos oss. Såsen som vi brukar äta till passar minst lika bra som chili bearnaise till annat kött också.

I lördags åt vi vaniljpannacotta med havtornsspegel till efterrätt efter sambons önskemål. Om jag hade fått önska så skulle det kanske ha blivit paj eller varför inte banoffiepaj i glas. Men sommaren är lång så vi hinner nog äta den ena goda efterrätten efter den andra ännu.

Har ni något särskilt ni ska äta nu till vappen?


Om du gillar det här inlägget får du gärna klicka på hjärtat. Tack!

+6

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top