Hemmagjorda kycklingnuggets

För rätt så länge sen fick jag tips om att göra hemmagjorda kycklingnuggets. Det låter kanske invecklat, men tro mig, det är världens enklaste grej. Du behöver tre ingredienser! När du väl prövat göra dessa så vill du inte äta köpta färdigpanerade kycklingsnuggets längre. Här hos oss är de en favorit både hos liten och stor, ja jag har till och med hunnit tillreda dem ute på stugan ifjol.

Recept på hemmagjorda kycklingnuggets

Du behöver ett paket kycklingfiléer, skär filéerna i ca. 1 cm tjocka ”strimlor”. Om de blir riktigt långa så kan du halvera dem. Blanda polenta med cajunkrydda. Jag brukar höfta fram den här blandningen men kanske 1,5 dl polenta och 3-4 tsk cajunkrydda. Vänd ner kycklingbitarna i polentablandningen. Stek på medelvärme i smör tills bitarna fått färg och känns genomstekta.

Till hemmagjorda kycklingnuggets brukar jag servera ris och den enklaste kalla sås som finns. En burk creme fraiche och lite persillade-krydda. Världens bästa kryddmix! Varsågod! Här har du en fantastiskt god vardagsmiddag eller lyxigare lördagskäk. Välj själv, men lova mig att du prövar!

+7

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top