Följ vår dag – onsdagen den 15 april

Det verkar som om onsdagar har blivit vår standarddag att göra ”följ vår dag”-inlägg. Senast gjorde jag ett i januari nämligen (läs mer här). Varje dag ser ju ganska likadan ut just nu, så idag när vi faktiskt råkade ha lite inbokat program passade jag på att dokumentera vår dag. Varsågod att följa vår dag den femtonde april.

7.45 Den mänskliga väckarklockan i rummet bredvid meddelar att det är morgon. 5.30 hade jag varit inne i hans rum och satt på täcket och stoppat tutten i munnen, allt för att få sova lite längre. En pigg pojke med massor att berätta om sin natt möter mig när jag kommer in i rummet.

Vi klär på och äter frukost, jag berättar att idag ska vi åka och hälsa på mommo & moffa. Einar vill helst ha det som jag äter, även om han själv ätit nästan en hel portion gröt med banan.

8.45 En timme senare är vi redo att gå ut och möta takatalvi. Jag tackar min sambo i tanken för att han, innan han åkte, kopplat i min motorvärmare. Gräver fram vindrutan under mängden snö och lastar in barn och hund. Under bilresan hem till mina föräldrar hinner jag nästan lyssna klart på senaste avsnittet av En underbar pod. Spoiler; det är lite äckligt, men också roligt!

10.00 Framme hos mommo & moffa hinner vi leka lite i snön med Doris och visa hur duktig Einar är när han numera också kryper. Einar får sin första av två mjölkflaskor för dagen och så bäddas han ner i vagnen för en vila. Min retrobaby. Mamma har letat fram våra sovpåsar och vinterhalare som vi hade 1989 och 1992.

Barnet somnar efter en stund på trappan och mamma bjuder på kaffe innan jag åker iväg på veckans höjdpunkt, frissabesöket. I bilen lyssnar jag klart det första poddavsnittet jag börjat på för dagen och fortsätter med senaste avsnittet av Skäringer & Mannheimer. Svär i den dåliga vägen in till Vörå och är framme i god tid hos frisören.

10.45 Framme hos Frisörerna, dokumenterar min icke existerande frisyr i bilen och gör en mental notering att inte släppa det så där länge till nästa besök. Jag klippte mig senast strax innan jul och då blev det ju kort igen.

Spenderar en timme i frissastolen, har gått hos Kristina på Frisörerna/Salong Chris, sen början på 2000-talet tror jag. Hon känner mig och mitt hår utan och innan. Kuriosa: har också gjort min sista praktik som frisörstuderande hos henne i salongen i Kaitsor. Tyvärr säger hon så märks det ju att kunderna minskat nu i och med coronan. Men vi hoppas ju så klart att det ökar snart igen! För alla behöver ju få sin frisyr fixad!

12.30 Hemma hos föräldrarna igen, barnet sover fortfarande och vi hinner äta lunch och beundra ekorrarna utanför fönstret en stund. Vad är det med ekorrar och fågelmat? Vårt fågelbräde är totalförstört efter en ekorrsmassaker här i vinter.

Einar vaknar och får lite lunch han också, så tacksamt att han numera äter i princip allt det som vi också äter. Efter lunchen får han busa en stund och pröva min gamla moppe. Den fick jag min första jul av farmor, så den är över 30 år gammal. Inte lika stadig som pukylinon han åker på hemma, men den fungerar.

13.10 Lunchslöhet, det är ett ord visst? Vi tar en promenad i finvädret genom barndomsbyn. Ner till hamnen och badstranden för att kolla läget. Ingen av oss är väl särskilt glad över all den snö som fallit de senaste dagarna. Ja, det skulle vara Doris då, hon älskar snö!

Väl hemma hos mina föräldrar igen så dricker vi ännu en kopp kaffe och så är det dags att packa barn och hund i bilen och åka hem. Lyssnar klart Skäringer & Mannheimer-avsnittet på hemresan och barnet somnar i Kuni. En lagom powernap för hans del, för att orka ända till kvällen. I vanliga fall vilar han ungefär en timme mellan kl. 15 och 16, men idag blev det en längre vila mitt i dan istället.

16.15 Vi är hemma och det är dags att börja på med dagens mat. Just nu försöker vi planera tre dagar var med maträtter, fredagar är alltid pizzadag hemma hos oss. Så idag blev det sambons förslag på pasta med pesto. Världens enklaste rätt, men så gott!

Du kokar en mängd spagetti och klipper den sen i mindre bitar. Rör ner en burk av Barillas gröna pesto, tillsätt vitlök och svartpeppar och rör om. Ibland sätter vi också till bacon, körsbärstomater och fetaost.

Medan spagettin kokade på spisen kom jag på att jag helt glömt dokumentera dagens frissabesök till det här inlägget. En bild på storys blev det direkt efteråt. Sambons kommentar; du blev jättesöt! Å så fick han lite ”ge mig ungdomen åter”-vibes.. Kanske för att det är flera år sen jag sist hade så här kort hår. Men, jag trivs som allra bäst i just den här frisyren.

16.50 Dags för middag i det blå huset! Einar hälsar att du får rätt bra glow i ansiktet om du väljer att smeta in det med pesto. Till och med han godkände maträtten fast det var första gången han smakade. Nya maträtter är lite knepiga, den första portionen äter han med stor skepsis, men sen kan det gå ner bra följande dag till lunch.

17.20 Kvällen går, jag försöker börja reda upp dagens kaos i köket. Funderar på hur länge jag ska ha kvar påskpyntet. Riset jag pyntade för en vecka sen är ju som vackrast nu och planteringarna har just slagit ut. Kanske jag kallar det vårpynt istället och låter det hänga kvar tills jag tröttnar.

Einar leker på golvet. Vi övar att krypa, vissa gånger gör han det självmant och andra gånger får vi lyfta magen från golvet. Han åker lite pukylino och leker med sin klossar. Däremellan hänger han oss i benen, äter pappersstrimlor från golvet eller terroriserar Doris. En helt vanlig kväll med andra ord. Plötsligt är klockan mycket och det är dags för kvällens höjdpunkt, som jag nästan hann glömma idag.

19.00 ”Man får me rådin bärg se!” Jakobstad arbis livestreamar föreläsningen Ta dig en funderare så tillsammans med 1600 andra finlandssvenskar ser jag på den. Eller ja, de första 30 minutrarna går åt till att först få delat videon från telefonen till tvns youtube-app. Å så ska det ju fixas med Einars nattning också. Men, de sista 30 minutrarna hinner jag också sitta ner och på riktigt ta del av Christoph och Jeanettes ord. En riktigt intressant föreläsning!

20.30 Einar sover sedan en timme tillbaka, jag sitter framför datorn och färdigställer just det här inlägget. Hade egentligen tänkt träna veckans mamma bootcamp-pass som kom på mailen idag. Men känner mig inte riktigt taggad. Istället ska jag äta lite kvällsmål och skriva lite i min self care-journal, jag försöker svara på en fråga per kväll. Lägg gärna en kommentar om det låter intressant och ni vill att jag ska berätta mer!

Sen ska jag nog bänka mig i soffan och spela Hayday, har blivit fast i det spelet igen. Är närmare 2 år sen jag sist spelade aktivt! Har allt tacka sambon och den sociala distanseringen för detta, haha. Så ja, det här var vår dag i det stora hela. Resten av veckan blir nog inte så här händelserik. Jag ska jobba lite med den första uppgiften som vi fick på kursen som startade igår och så ska jag leta inspiration till nya handarbetsprojekt.

Hoppas du har gillat att hänga med under vår dag, nästa gång blir det nog någon annan dag än en onsdag!


Om du gillar det här inlägget får du gärna trycka på hjärtat! Tack!

+19

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top