Fina Christinas potatissallad

potatissallad

Jag kan inte äta köpt potatissallad, det är något med smaken och konsistensen på den köpta salladen som jag inte tål. Sen jag lärde mig göra egen potatissallad så är det uteslutande den som äts hemma hos oss. Ingen sommar utan potatissallad helt enkelt. Jag gör alltid en stor sats till midsommar, men också flera andra gånger under säsongen.

Snäll som jag är tänkte jag dela med mig av hur jag gör min potatissallad. Den är enkel och så god! Observera att jag höftar väldigt när jag gör min sallad, just det här receptet är tänkt för 3-4 personer att kalasa på. Så öka på mängden ingredienser efter hur många som ska äta. Det absolut bästa med en sån här sallad är att du kan variera den helt enligt tycke och smak. Men grundrecptet är alltid detsamma.

Recept på min potatissallad

Skala och tärna ett gäng potatisar, 5-6 st. är lagom mängd om ni bara är några personer. Koka potatisbitarna och låt dem sen svalna ordentligt. Medan potatisarna kokar eller svalnar så skalar och hackar du 1-2 äpplen och skär en bit purjolök i små bitar. Jag brukar också skära ett gäng kryddgurkor i bitar. Är det hela gurkor räcker det med en, är det skivor tar jag en rejäl hög. Det här är alltid basen i min sallad.

När allt är skalat, hackat och avsvalnat så rör du ner en burk creme fraiche och två skedar majonnäs tillsammans med potatis-äpple-lök-mixen. Smaka av med lite senap, salt och peppar. Låt den stå och mogna till sig i kylskåpet en stund innan servering.

+5

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top