Att uppskatta livet på en fredag

Det är fredag morgon, solen skiner ute och jag sitter ännu i pyjamas. Barnet somnade redan kring kl. 9 i vagnen och en god stund före det hade jag hunnit städa vår frys och skriva märklappar till alla lådor. Hatar när jag inte vet vad jag har i skåpen, älskar att skriva små gula etiketter med min dymoapparat. Om det var möjligt skulle jag sätta etiketter på allt.

Jag skriver lista över helgens göromål, betalar räkningar och kontrollerar skatteuppgifter. Såna där tråkiga, men högst nödvändiga saker en fredag i april. Funderar också på om jag borde pröva det där click & collect som de börjat med på Prisma nu Skulle vara så smidigt, samtidigt som utfärder till affären brukar kunna vara min egentid ibland.

5 saker jag uppskattar med livet

Fick ett förslag på önskerubrik, en svår en. Men samtidigt så känns det som att det är nu jag borde fundera på just det här. Vad jag uppskattar med livet. För jag känner att det här behöver jag, just idag. Kanske du också, vad uppskattar du med livet? Om jag listar mina fem först får du lista dina fem i kommentarsfältet, deal?

  • Rörelsefriheten i vår vackra natur. Okej, i nuläget är den begränsad. Men i normala fall älskar jag möjligheten att få röra sig både i skog och mark samt på öppna havet. Ge mig en promenad längs en stig i skogen, en båtfärd över öppet vatten eller en stund på trappan i solen och jag är nöjd.
  • När nya människor korsar min väg. Det senaste året har jag lärt känna en del nya människor och det uppskattar jag enormt. Jag är en riktit people-person och tycker om att lära känna nya människor, få ta del av deras tankar och lära mig nya saker genom dem.
  • En kall öl på en uteservering. Nu är det iofs ett tag sen jag både drack en öl och satt på en uteservering. Ge mig en god öl från ett microbryggeri, en uteservering i solsken och några vänner så har ni njutning som i en liten ask.
  • En naturlig paus. Jag har ju skrivit om det tidigare här, hur jag uppskattar den här tiden här hemma. Hur den har fått mig att hinna tänka klart och varva ner. Just nu är jag kanske inte så glad i att bara vara hemma, men jag vet att jag inte är ensam om den känslan. Men så där överlag så uppskattar jag alldeles enormt tiden hemma med lillprinsen.
  • Hur allt, på sätt eller annat, ordnar sig. Just den här punkten känner jag att kräver ett helt eget inlägg någon gång. Men ja, jag uppskattar att saker och ting ordnar sig och hur livet ibland tar en på de mest märkliga vägar, för att sen sist och slutligen sluta i något väldigt bra.

Okej fredag, dags att ta tag i den här dagen. Skalla den! Krypa ur pyjamasen och försöka få ordning på hemmet. Sen ska jag nog gå en promenad senare idag också tror jag, å som vanligt står det pizza på menyn ikväll. Hittade en påse riven västerbottensost i frysen så lite extra fredagslyx blir det.

Hoppas du får en fin helg och glöm inte att lista dina fem mest uppskattade grejer just nu! Stort som smått.


Om du gillade det här inlägget får du gärna klicka på hjärtat. Tack!

+12

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top