Podcastens dag – dessa lyssnar jag på

Visste du att det är podcastens dag idag? För mig som gärna lyssnar på podcasts så vill jag uppmärksamma mina favoritpoddar den här dagen. Kanske någon av er som läser bloggen kommer ihåg att jag också haft en podd en gång i tiden. För flera år sen så poddade jag tillsammans med Silje, vi hade podden Söndagsöppet tillsammans. Ett himla roligt, men samtidigt tidskrävande projekt. Ibland kan jag sakna det, men en kan ju inte hålla på med för många saker heller. Tyvärr finns bara en del av avsnitten kvar på nätet, men om ni vill lyssna så hittar ni några av dem här.

podcastens dag

7 favoritpoddar – finlandssvenska & svenska

Jag ska vara ärlig och genast berätta att jag knappt lyssnar på finlandssvenska poddar alls. Av de finlandssvenska poddarna så lyssnar jag på Hypat samt på Träning med mening. Gillar poddar som är ämnesinriktade. Hypat lär mig om olika nyhetshändelser i världen samtidigt som Jennifer och Julia diskuterar andra intressanta saker. Träning med mening är helt klart den bästa träningspodden jag lyssnat på. Corinne och Caroline diskuterar rörelseglädje och ger träningstips på ett vettigt och lärorikt sätt. Jag håller med om mycket de diskuterar i podden och får även inspiration och tips från tjejerna.

Majoriteten av poddar jag lyssnar på är svenska poddar. Några av dem har jag lyssnat på i flera år och andra har jag hittat de senaste månaderna. De två poddar jag lyssnat på sedan tidernas begynnelse är Skäringer & Mannheimer samt En underbar pod med Clara och Erika. Båda poddarna har jag nog nämnt i bloggen tidigare. Älskar samhällssnacket och att båda poddarna vågar lyfta lite mer känsliga ämnen alltid nu och då. Dessutom är ju En underbar pod så härlig att lyssna till, det känns som om jag sitter med Clara och Erika i köket, i bilen eller var de nu befinner sig när de spelar in.

Nya poddar som jag hittat är Momsplaining, den absolut roligaste mammapodden som får mig att gapskratta och känna igen mig i varje avsnitt. Sen har vi också Ofiltrerat med PT-Fia samt Holy Crap Podcast. Båda två mycket välgjorda och superintressanta, den första är en intervjupodcast med fokus på att helt ofiltrerat prata om högt och lågt. Holy Crap Podcast handlar om ett nytt intresse jag plockat upp dvs. spiritualitet och självutveckling.

Så ni kanske kan förstå att jag är en riktig poddfantast av inlägget att dömma.

När lyssnar jag på poddar?

För det mesta så lyssnar jag på poddar i bilen, men brukar också lyssna när jag pynjar hemma. Eftersom det är en hel del poddar jag lyssnar på så har jag också börjat lyssna under våra promenader. Har haft som ”regel” för mig själv att inte ta med musik eller poddar på mina promenader, eftersom jag vill hålla fokus på Doris. Men nu också barnvagnen förstås. Men sen jag har hittat så många nya poddar att lyssna på så räcker inte tiden till här hemma. Hellre poddar än ljudböcker, ibland är det fullt fokus och ibland är det som bakgrundsljud.

Oh well, podcastens dag! Om det är någon som känner att de vill ha en gäst i sin podcast nån dag så ställer jag gärna upp. Jag kan prata om det mesta! Vilka poddar lyssnar du på och när brukar du lyssna?

+3

You Might Also Like

One Comment

  1. Mars i ett fång ⋆ Fina Christina

    […] de 25 inlägg jag skrev så tycker jag också om mitt inlägg om poddar, mina tankar kring trädgårdsplaneringen och flera av mina vardagliga inlägg är värda att […]

Leave a Reply

Back to top