På gång – vecka 10

Vi skriver mars och veckan efter sportlov, i helgen färgades marken vit igen här i vår del av Österbotten. Måndagen verkar bjuda på passligt promenadväder så lagom till lillens eftermiddagsvila blir det nog en promenad för hela lilla gänget. Det är måndag, vi kör hemmadag och jag tänkte tillsammans med er blicka fram över den här veckan och se vad vi har på gång.

En vecka med lagom lång göra-lista

Jag har plockat fram mitt häfte och skriver veckans göra-lista. Där finns punkter jag skjutit upp ett tag och sånt som måste bli gjort den här veckan. Vi har faktiskt inte så många planer alls den här veckan vilket iofs. är skönt. Som det är nu känner jag för att ta en riktig städdag och ordna upp hemmet. Det värsta med vårvintersolen som lyser in är ju nog allt damm som plötsligt syns. Jag undrar vem det är som sprider ut dammet om nätterna här hos oss? Det var ju ändå ganska dammfritt och städat för bara någon dag sen.

Trädgårdskurs, junttu & kompishäng

Det jag är mest taggad på är nog trädgårdskursen som börjar på torsdag. Tre torsdagkvällar framöver ska jag få sitta och lära mig allt om hur man planerar en trädgård, utgående från den gårdsplan du har till förfogande. Extra roligt blir det ju att en av mina kusiner hänger med, oväntat men kul!

För någon vecka sen så la jag också ut en spontan tanke om en junttu. Eftersom det är det jag saknar i mitt liv just nu. Någon att handarbeta med, så den här veckan blir den första träffen av. Jag har bjudit in den som känner för det hem till oss. Kravlöst häng med handarbete och kaffe, kan det bli bättre?

Som senaste helg så avrundar vi även denna helg med kompishäng. Men ett annat kompisgäng. Den här gången får jag packa son och grejer i bilen och styra söderut mot Närpes. Det är äntligen dags att träffa barndomsvännerna igen. Våra träffar blir lite mer sällan nuförtiden när vi alla bor på olika platser. Men glad är jag att vi ändå har relativt tät kontakt.

Ja, så går ännu en vecka här hos oss. Har du något särskilt på din agenda denna vecka?

+5

You Might Also Like

One Comment

  1. Fredagslistan v. 10 ⋆ Fina Christina

    […] har du för planer i helgen? Tror jag redan skrivit om det i det här inlägget. Men sådär kort så är det träning imorgon bitti och brunch på söndag. Kopierar förra […]

Leave a Reply

Back to top