Nu ska vi fira!

I helgen är det dags för ett litet kalas hemma hos oss. Det blir den närmsta familjen som kommer och firar vår lillprins. Även om jag vet att det inte är optimalt med kalas just nu. Men vi beslöt med sambon att vi har kalas ändå. Tror att vi alla kan behöva en uppiggande grej att fokusera på nu. Så idag blir det lite kalasfix-prat här på bloggen.

Jag hade stora planer för Einars första kalas och var riktigt taggad på att få planera och genomföra kalaset. Hade tänkt beställa kalasattiraljer från en nätsida och köra på tema. Sen kom livet emellan och vi tar det på ett lite enklare, men samtidigt kalasigt sätt. Jag tänker att det är traditionerna som sätter tonen och nu får vi ju sätta traditioner för något helt nytt, Einars födelsedag.

Förbereder för kalas

Började hur som helst morgonen med en kaffe och att skriva en lista i mitt häfte. Saker som behöver göras inför lördagen, vad som ska bakas och vad som ska köpas. Jag ska baka mitt livs första gräddtårta till den här helgen. Tips mottages med tacksamhet!

Grävde i mina lådor efter lite pynt också. Serpentinerna köpte jag redan ifjol när jag skulle pynta syrrans blöjtårta och ballongerna hade jag köpt till ett pyssel. Så när vi städat upp hemmet så är det dags att pynta, vilket nog blir först på lördag.

Vad ska vi bjuda på då? Ja, förutom tårta så blir det kokostoscarutor (sjukt goda!), banankex (barnvänliga!) och skinkpaj (mitt safecard!). Så dessa dagar går åt till att baka, städa och skriva handelslista för att veckohandla imorgon.

Presenterna då

Jag har haft så svårt att komma på något att köpa åt vår son i födelsedagspresent. Även om han under den senaste tiden fått en hel del grejer nog, som kunde räknas som födelsedagspresenter.Men vill ändå ge honom någon form av paket på hans födelsedag. Så nu beslöt vi att han får duplolego, en boll och så har jag stickat en little chunky åt honom. Av släkten har vi önskat en pukylino, leksaker att ha både ute och inne och bidrag till kläder. Han kommer ju ändå inte förstå att det är honom vi firar och varför vi firar. Men ja, det var ju det här med att sätta traditioner då.

Mera kalasinlägg lär nog dyka upp under helgen eller senast i början av nästa vecka. Har ni några särskilda traditioner när era barn fyller år? Hur brukar ni fira? Vad har de fått i present? Berätta gärna!

+5

You Might Also Like

2 Comments

  1. NillanWik

    Tips på tårtbottenrecept är tre lika receptet. Ta tre lika stora glas, knäck ägg i det ena, häll lika mycket socker i det andra och mjöl i det tredje (50-50 vetemjöl och potatismjöl funkar bra) och sen bakpulver till så mycket som behövs. Läs inte för mycket på de svenska recepten som påstår man behöver 8 ägg för en tårtbotten med diameter 26cm. Svämmar bara över ? 4-6ägg räcker bra till beroende på hur stor formen är. Sedan så gör det absolut inget om botten går lite sönder vid montering, ingen ser det inne i tårtan ändå ?? lycka till!

    1. Christina

      Tack! 🙂 Fick ett recept av mamma också, som i princip är likadant som det du beskriver här. Så nog ska jag väl lyckas med min tårta!

Leave a Reply

Back to top