Hemma bäst – tips på aktiviteter att göra just nu

Med tanke på att vi ombeds stanna hemma så mycket som det är möjligt just nu så kan en ju lika bra försöka hitta på vettiga saker. Därför tänkte jag idag ge lite tips, både åt mig själv, men också åt er. Grejer som vi kan göra hemma, för att få tiden att gå och för att kanske få gjort det där som bara lämnar.

Bildlänk

7 grejer du kan göra för att få tiden att gå

 • Rensa & organisera garderoben. Det är snart dags att börja fundera på vår- och sommargarderoben. Så nu är ju en perfekt möjlighet att ta sig an projektet rensa garderoben. En uppgift som många har tänkt göra, men som få faktiskt tar tag i. Jag tänker släng – skänk/sälj – spara när jag rensar min garderob.
 • Spela sällskapsspel. Det finns ju alltid de där spelen som ni säger att ni borde spela. Eller de där spelen som barnen vill spela men som ni inte ”hinner” med. Nu har ni tid!
 • Ring en vän du inte talat med på ett tag. Det går ju nog att umgås via telefonen också.
 • Lista alla de där sakerna ni borde få gjort. Vare sig det handlar om fönstertvätt, gå igenom barnens kläder eller städa ur köksskåpen. Skriv ner allt på en lista och så börjar du beta av.
 • Ta dig an en ny hemmahobby. Kanske du tänkt på att lära dig sticka, eller vill pröva lettering eller något annat intressant. Det finns massor av bra gratiskurser och videos på nätet. Jag ska försöka få klart de två sista delarna av stickskolan för vantar den här veckan.
 • Se någon serie eller film. Arenan har ju toppenutbud på både serier och filmer. För barnfamiljer så såg jag att de nyligen släppt nya muminavsnitt och för vuxna finns det ett digert utbud att välja bland.
 • Gör en grundlig vårstädning. Det må låta tråkigt, men tänk vad skönt när det väl är gjort sen. Gå igenom, rensa, sortera upp och fixa fint inför våren och sommaren. För sen när det blir varmare så vill man knappast vara inne och städa längre.

Saknar du träningen? Själv följer jag Sandra Friberg på Youtube, har än så länge enbart kört hennes uppvärmningsvideor men den här veckan ska jag nog pröva någon av de andra träningsvideorna hon har också. Allt för att orka vara hemma så mycket som möjligt. Å kom ihåg att tvätta händerna när ni rört er ute bland folk!

+3

You Might Also Like

4 Comments

 1. Tu madre

  Eller sortera / ordna / kopiera till externa hårddisken alla de foton som just nu finns bara i telefon eller kameran. Samla bilder till fotoboken du så länge tänkt göra men som du inte har haft tid med hittills.

  1. Christina

   Precis, det har jag på agendan den här veckan också. 🙂

 2. Julia

  Så bra tips! Jag ska ta en riktigt ring-en-vän dag och ringa till alla de kompisarna man tänker man ska ringa till regelbundet, men som det inte blir av heller 🙂

  1. Christina

   Tack! 🙂 Ja, de blir säkert glada att höra från dig!

Leave a Reply

Back to top