Ett maxat inlägg med mina senaste fynd

Alltså mitt sug efter loppis har varit så stort, medvetet har jag hållit mig lite. På grund av att jag hade tänkt göra massor av fynd vid Sundom Ufs loppis och det årliga vårloppiset vid Kvevlax Uf. Men ja, nu blev det ju inte så sist och slutligen. Istället hann jag besöka ett loppis tillsammans med mina mamacrew mammor och så tog jag en förmiddag off här tidigare för att besöka Röda Korsets-loppis.

Ja å så har jag gjort en del bra fynd i vanliga affärer också den här våren. Låt mig presentera ett maxat inlägg med senaste tidens fynd.

Vi börjar bland loppishyllorna

Jag har börjat snegla efter större storlekar på kläder åt den här herremannen. Med tanke på höstens dagisstart och att han växer hela tiden. Att hitta kläder från storlek 80 och uppåt är verkligen inte lätt. Men ibland lyckas en ju göra fynd ändå. Bland de senaste fynden finns mest kläder i storlek 86 och upp till 98.

Jag gillar barnkläder i de flesta färger, anser själv att ett barn kan bär i princip vilka sorts färger som helst. Personligen skulle jag nog inte sätta rosa eller lila på vår son, men allt annat går hem.

Nu behöver jag bara komplettera med ett par regnbyxor åt honom i storlek 86/92 så är regnsetet för hemmabruk komplett. Ja förutom stövlarna då som införskaffas på sensommaren. Plaggen på den nedre bilden är större i storlek så de får snällt vänta i skåpet ett tag.

Är det något mitt hjärta klappar lite extra för under loppisrundor så är det burkar. Nu är det länge sen jag köpt någon, men när jag såg den här spräckliga burken kunde jag inte låta den lämna kvar i hyllan. Den är ganska stor och användningsområdena är många. Just nu har jag satt våra säkerhetsnålar i den, men med tiden hittar den säkert en annan plats. Andra saker jag gärna köper på loppis är kuddfodral, mattor och bordsdukar.

Sist men inte minst så vill jag visa att jag faktiskt köpte något åt mig själv också. Jessica hittade den här fantastiska gula sommarklänningen i en hylla. Orkade aldrig pröva den vid Comboliina, men väl hemma efter att den varit via tvätten så prövade jag. Å den passade perfekt! I fjol somras gjorde jag mig av med min röda favorit i liknade stil, dum som jag var! Trodde ju aldrig mina bröst skulle krympa igen! Men nu har jag en ny gul favorit! Å så en jeansskjorta. Jag har länge letat en jeansskjorta, men alla kläder jag tycker är fina under mina loppisrundor är oftast storlek s eller xs. Men nu så, en lagom stor jeansskjorta som redan blivit flitigt använd.

Båda plaggen så där snyggt efter tvätt-skrynkliga. Tänk att det fanns en tid när jag omsorgsfullt strök varje plagg. Det var långt före barn kan jag tala om!

Å avrundar med butiksfynd

Jag la faktiskt upp en story på instagram där jag presenterade tre av fynden från min runda till Röda korsets loppis. En kompis såg min story och kunde tipsa mig om att Stadium Outlet hade billiga regnkläder för barn. Så följande vecka kurvade jag in där via i samband med veckohandlingen och köpte det gröna regnsetet i storlek 86-92. Är själv inget fan av fodrade galonkläder, så det blev ett ofodrat och så kan vi sätta till fleece, eller ännu hellre stickat, vid behov. Tänker att det här setet blir bra på dagis till hösten.

På bilden syns också ett par byxor som fastnade i handen på mig vid Kappahl. Jag skulle köpa strumpor åt lillprinsen, men hamnade vid deras reahylla. Majoriteten av barnets plagg har hittills varit från andra hands-marknaden. Så ett par nya byxor ibland gör inte så stor skillnad. Passade också på att svänga in via lokala skoaffären i Smedsby när de sålde bort ett parti barnskor billigt. Utbudet av de allra minsta barnskorna var mest begränsat till fina lackskor och läderskor, men som tur lyckades jag ju hitta dessa två viking-skoparen. Köpte två par skor för under 20-lappen. Även om herrn inte går ännu så tänker jag att det är bra med små skor ändå. Speciellt när det småningom vankas båtfärder ut mot sommarstugan. Det större paret får vänta till hösten. .

Har du gjort några trevliga fynd på senaste tiden?

+3

You Might Also Like

4 Comments

 1. Johanna

  Tunnsått med loppisbesök på sistone, tyvärr! Hur är RK loppiset nu? Har inte kommit mig in dit efter att de flyttat, borde verkligen ta mig i kragen! Har de fortfarande rea på Ekstra? Har helt missat det!! Borde få tag i ett par länkkare till sommaren åt äldsta dottern.

  1. Christina

   Ja, har förstått att utbudet har varierat efter julen på alla loppisar. Ja, RK-loppiset är ju på ett sätt mera tillgängligt nu sen de flyttade. Lite trångt kanske, eftersom de har mycket varor på litet område. Men utbudet är ändå helt okej, beror ju förstås på vad du söker. Det roliga är ju att de utgår efter säsong så säkert har de börjat plocka fram påsk nu. Första gången vi var dit hade de fram mycket julpynt. Ingen aning om de ännu har rea på Ekstra, råkade se deras annons på Vbl när jag var hemma hos föräldrarna. Utbudet med barnskor för större barn var riktigt bra, åtminstone då. Löns kanske att ta en sväng och kika.

 2. Saara

  Japp, när barnen passerat ”växer-som-galningar”-åldern blir det betydligt svårare att loppisfynda! Upp till 110 går det någorlunda, sen blir det svårt, men ändå kan man ju ha tur ibland, speciellt på loppisar som ungdomsföreningar ordnar brukar va bra, då folk tömmer skåpen på nån viss storlek : ) Vår äldsta är lång för sin ålder och kan redan handla damkläder i minsta storlekarna, så åt henne är loppisar rena guldgruvorna 😀

  1. Christina

   Å jag tycker tvärtom.. 😀 Att det är svårt att hitta kläder från 80/86 uppåt, sen från 110 så börjar det finnas igen. 😀 Ja, vilken tur hon har som kan göra så.

Leave a Reply

Back to top