Tågsockor & stickade barnvantar

Har ni sett så söta sockor och vantar! Jag har ju som tidigare nämnt en hel del restgarn och försöker som bäst sticka upp så mycket som möjligt av det. Det har blivit tre par barnvantar och så ett par superfina tågsockor. Men fick konstatera när jag stickade tågsockorna att de blev jättestora, även om jag använde nallegarn och stickor i storlek 3. Stickade helt enligt beskrivningen med 40 maskor. Så de turkosa sockorna får Einar använda lite senare, kanske till hösten och nästa par blir med något maskantal mindre.

Barnvantarna och de randiga strumporna får åka ner i min presentlåda. Har stickat en del små söta plagg att ge bort i present och en del vuxensockor också. Perfekt att leta efter en passande gåva där när du behöver något snabbt. Vantarna i det randiga garnet blev så härliga, jag blev riktigt glad av att sticka dem. Ni kanske känner igen garnet, det är restgarn från mina youtube-sockor.

På tal om youtube så är en vantskola i planeringen så bara jag hittar det garn jag vill ha så kör jag igång med inspelning till vantskolan. Vill du också sticka tågsockor så hittar du beskrivning här, de randiga sockornas beskrivning hittas här och barnvantarnas beskrivning här.

Happy knitting!

+5

You Might Also Like

4 Comments

 1. Amanda

  Oj så fina! Jag önskar att jag hade tålamod (och tid) att lära mig sticka ? det är ju en av de bästa gåvorna att få hemstickade sockor eller vantar av någon ☺️

  1. Christina

   Tack! 🙂 Jag hade inte tålamod tidigare heller, men nuförtiden är det den bästa avkopplingen. Sen om du vill lära dig så har jag ju en stickskola ute på min kanal och en till på kommande. 😉

   1. Amanda

    Super! Ska kolla! ? kan tänka mig att det är terapeutiskt att sticka

    1. Christina

     Ooja, speciellt när plagget är klart sen och man stolt får visa upp vad man själv skapat! 🙂

Leave a Reply

Back to top