Så var det slut!

Plötsligt är den här, min sista dag som föräldraledig för den här gången. Tänk att den kom så där snabbt ändå. Det var ju just som jag kom gående över gården vid jobbet och berättade åt mina arbetskamrater att jag blir sjukskriven. Med en vecka kvar till min mammaledighet. Å nu är den sista föräldraledighetsdagen redan här, nästan ett år senare.

Istället väntar en månad semester och sen en tid med vårdledighet för mig och lillprinsen. Jag är så innerligt tacksam att jag har möjlighet att vara hemma med honom ännu ett tag. Egentligen går jag och drömmer om att få vara ledig hela 2020. Men, har ändå meddelat jobbet och sökt dagisplats. Så till hösten väntar en annan sorts vardag för oss här i familjen.

På tal om annan sorts vardag, vi har ju haft pappan i huset hemma nu också ett tag. Han tog ut sina 18 första dagar pappaledigt nu först. Ett riktigt bra beslut från bådas sida tycker jag. Märker att vi alla har haft större glädje och nytta av att ha honom hemma nu, än när Einar var riktigt liten. Han säger själv att han är nöjd med beslutet att vara hemma nu och att det har gett honom mera. Så fint att få se deras relation utvecklas också och att se honom växa i sin roll som förälder. Å att se Einar lysa upp när han ser sin pappa, få saker slår det.

Eftersom sambon varit hemma ett tag så har vi hunnit med en hel del fix och en del planerande. Både vad gäller insidan av huset, men också i garage och gårdsplan och framtiden överlag. Jag är så taggad på helt vanlig vardag med vår lilla familj och att få sätta fart på projekt gårdsplan/trädgård när våren kommer sen. Självklart ska ni få följa med!

Ps. Du hinner ännu berätta för Bloggkommentatorn vilka finlandssvenska bloggar du gillar. Om du gillar min blogg får du gärna skriva finachristina.fi i undersökningen här. Då skulle jag bli så glad!

+5

You Might Also Like

2 Comments

  1. Johanna

    Ja, det har gått så fort! Du var ju just gravid och jag också. Suck… Tur att du ändå har rätt så många månader kvar innan du börjar jobba igen.

    1. Christina

      Ja, tiden den går. Himla tur att det är många månader kvar ännu, skulle nog få riktig ångest om jag skulle behöva börja nu snart. Ska fortsätta njuta av tiden nu.

Leave a Reply

Back to top