Recept: Enkla & goda frökex

frökex

Dags att dela med mig av ännu ett recept, denna gången på de godaste frökex jag ätit. Vill varna er färdigt, de är beroendeframkallande. Jag får riktigt kämpa för att inte äta för många om dagen. Perfekta att röra ihop nu inför helgen när en vill ha något gott att smaska på. Jag har vissa gånger lagt på lite kryddning innan jag satt dem i ugnen. Men de är minst lika goda utan!

Så gör du frökex

För en plåt frökex behöver du:

3 ägg

1 dl sesamfrön

3 dl solrosfrön

½ dl linfrön

1 dl havregryn

3/4 tsk salt

2 msk potatismjöl

Gör så här:

Knäck äggen i en skål, rör ner övriga torra ingredienser. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca. 25 minuter. Skär i bitar genast du tagit plåten ur ugnen. Förvara torrt i en burk med lock.

+6

You Might Also Like

2 Comments

  1. Julia

    Åh så gott! Älskar att äta fröknäcke med olivsmör på! 🙂

    1. Christina

      Olivsmör låter intressant! Det mesta är nog gott på fröknäcke.

Leave a Reply

Back to top