Recension: Britax B Agile M

Jag har fått en del frågor om vår nya vagn, Britax B Agile M. Det här inlägget skriver jag av eget intresse för att läsa recensioner på produkter jag är intresserad av att köpa.


När jag började leta efter en sittvagn för att underlätta vår vardag hade jag några kriterier. Den skulle gå att fälla i så gott som fullt liggläge, den skulle bli liten när jag fäller i hop den och den skulle ha stadiga hjul som lämpar sig för fler underlag än enbart asfalt och trottoar. Att titta på vagnar på nätet och försöka bilda sig en uppfattning är en sak, men att få provköra, känna och klämma samt fälla ihop och pröva placera den i bilen är en annan. Jag hittade vår Britax B Agile M i den lokala barnaffären inne i Vasa. En vagn som motsvarade alla mina kriterier. Det svåraste var helt klart att välja färg.

Teknisk info om Britax B Agile M

Finns i fem färger, vi valde färgen cherry wine på vår. Vagnen i sig väger enbart 10 kg och är 55.5 cm bred. Med vagnen följer också ett regnskydd och en mugghållare. Viktbegräsningen är 22 kg/4 år. Med ett travelsystem kan du sätta fast ett babyskydd eller en liggdel på vagnen. Framhjulen på vagnen roterar men går också att låsa. Alla hjul är av punkteringsfritt material. Sufletten på vagnen är extra lång och med inbyggd solskyddsfaktor (spf 50+). Ryggstödet går att sätta i tre lägen, upprätt, mellan och fullt liggläge. Prisklass: ca. 249 euro.

Läs mer om vagnen här.

Bilderna visar upprätt läge och fullt liggläge.

Mitt första intryck

Jag fick hämta vår vagn färdigmonterad från affären, vilket var toppen. Samma kväll tog vi den ut på en runda till postlådan och tillbaka ca. 800 meter längs asfaltsväg. Jag kunde snabbt konstatera att någon långpromenadsvagn är det inte. Lite enklare blev det att promenera med den när framhjulen är låsta. Ska bli spännande att testa den till våren och se om jag ändrar uppfattning då.

Läs mer: Uppdatering om vår Britax B Agile M (maj 2020)

Vagnen uppfattades direkt som lättstyrd och enkel att manövrera. Just tack vare sina svängbara framhjul. Att den är enkel att fälla ihop och fälla upp igen samt att den tar lite plats i bagaget är också toppen. Jag gjorde en första snabb koll i manualen som medföljde vagnen, men själva sittvagnen är så enkel att lära sig att du knappt behöver titta i manualen.

Britax B Agile M i vardagen

Vagnen har nu varit med oss i vardagen i ungefär en månad. Vi har gått på stan, rundat loppishyllor, sovit i den och gått en långpromenad. Som långpromenadsvagn var den okej, som stadsvagn fungerade den ypperligt. Med en tjock åkpåse i så kunde Einar sova hur bra som helst också. Tacksamt att sufletten kan fällas ner så pass långt att det blir ombonat inne i vagnen och barnet slipper eventuella nyfikna blickar.

Britax B Agile M

Vagnens varukorg rymmer bra vår väska och i den finns alltid en tunn filt och regnskyddet. Även fast jag fäller ihop vagnen så är det inga problem att ha tunna saker i varukorgen.

Det är väldigt simpelt att fälla ihop den. Du trycker in den lilla knappen på sidan och drar sen i handtaget som finns gömt under en flärp i sitsen. Så fälls vagnen ihop. För att få den lite mindre brukar jag montera bort bågen. När du ska fälla ut vagnen igen så öppnar du haken på samma sida som knappen och drar vagnens handtag uppåt.

Britax B Agile M
Vagnen ihopfälld i min Toyota Auris. Den ryms utmärkt i bagaget och där ryms också annan packning utan problem.

Plus och minus med vagnen

+ liten och smidig + snygg + lång suflett som skyddar barnet bra + lång användningstid

– skramlig, speciellt när man kör på grusväg

I det stora hela är jag mycket nöjd med vår Britax B Agile M. Priset kändes överkomligt och kvaliteten är toppen. För mig blev valet enkelt att köpa en ny när priset ändå inte var så högt mot vad de tar för flera år gamla vagnar ute på andrahandsmarknaden. Jag rekommenderar verkligen vagnen om du funderar på en ny sittvagn som underlättar er vardag. Om du har frågor gällande vagnen så tveka inte att höra av dig!

+3

You Might Also Like

7 Comments

 1. Helen Madestam

  Hej!
  Till vilken ålder går det att sova i vagnen? Alltså så den inte blir för kort i ryggen. Hur gammalt är ditt barn som använt den?

  1. Christina

   Bra fråga, vår son fyller 1 år nu i slutet av mars. Så jag har faktiskt ingen aning hur länge barn kan sova i den. Han sover i den endast om vi är på språng och han behöver vila. Vilket är sällan.

 2. Elin

  Vet du hur den skiljer sig emot Britax smile 2? 🙂

  1. Christina

   Tyvärr inte nej. 🙂 Vet bara att du kan sätta en liggdel på chassit till den här vagnen också ifall man behöver/vill det.

 3. Caroline Andersson

  Hej!
  Går det att vända på sittdelen så du ser ditt barn istället för att barnet är vänt från dig när du kör vagnen? Har försökt läsa mig till om den är ergonomiskt bra för barnet och framförallt säker, hur upplever du den? Mvh Caroline

  1. Christina

   Nej, sittdelen är inte vändbar, men har inte stört mig på att han sitter framåtvänd. Vid behov, t.ex. om han somnar så är det bara att dra upp suffletten allt det går så blir det ju automatiskt insynsskydd. Jag upplever att den är precis lika säker och bra som andra vagnar. Om jag jämför den med sittdelen på vår Emmaljunga så sitter han betydligt bättre i den här. Han trivs också bättre att sitta i Britax-vagnen än i Emmaljungan, han är mera nöjd och glad när vi har den på promenad än den andra större vagnen.

 4. Uppdatering av vår Britax B Agile M ⋆ Fina Christina

  […] jag kikar på statistik så är det mest lästa inlägget hittills i år recensionen om vår vagn, Britax B Agile M. Helt förståeligt eftersom det är en ny vagn och många är intresserade av den. Det var ju […]

Leave a Reply

Back to top