Hur hinner du med allt?

Det var efter att jag publicerat min första stickskola och när vi tog bilderna till den som tankarna kring det här inlägget föddes. Syrran kastade ur sig; ”Ja, du hinner ju tydligen raka benen också!?” och jag fick en kommentar om att jag är duktig som hinner få till stånd stickskola mitt i bebisbubblan. Efter de här två kommentarerna så började mina tankar snurra.

För det första så gör jag i princip allt extra under den tid som Einar sover. Jag maxar tiden enormt och har ibland lite för mycket på gång. Jag har turen att han ännu sover två pass per dag på ca. 1,5-2 h. Om jag är riktigt effektiv så hinner jag ganska mycket på den tiden. Plus att han går och sova redan kring 19.30 om kvällarna nu. Det ger mig också flera timmar kvällstid att pynja med grejer hemma.

Självklart har också jag dagar när jag helst drischar, dricker kaffe och slösurfar i soffan när han sover. Men ibland så känner jag ett behov av att få saker gjorda. För mig handlar det om prioritering och jag fungerar allra bäst när jag skriver listor. Mitt häfte som ni ser på bilden är ett sånt häfte, fullt med att göra listor, anteckningar och idéer av olika slag. Här skriver jag ner saker jag behöver få gjorda under veckan och så försöker jag beta av dem vartefter.

Visst, vissa gånger är jag mitt i något när lillprinsen vaknar från sina vilor. Då får han vackert hänga med medan jag färdar upp det jag håller på med. En del saker går ju också att få gjort samtidigt som han är vaken och pysslar med sitt bredvid. Men ja, jag är inte duktigare än någon annan. Å för mig är det lyx just nu att ta en extra lång dusch med hårinpackning och annat gott medan lillen sover. Prioritering och göra-listor, med det kommer du långt!

+5

You Might Also Like

4 Comments

 1. Amanda

  Jag blev så inspirerad av det här så jag köpte en anteckningsbok som jag nu ska fylla med listor så att jag också kan få mer saker gjorda! ? det blir så lätt att man bara läser bloggar och kollar Netflix när man får en liten stund för sig själv. Tack för tipset med att skriva ner sånt man vill få gjort under veckan!??

  1. Christina

   Vad roligt! 🙂 Jag är så pass analog av mig att jag hellre skriver listor i en anteckningsbok än på telefon.

   1. Amanda

    Samma här! ? det känns mer konkret med en riktig lista.

 2. Mammor som hinner med allt och inget » Gossip girl

  […] här fick henne att fundera – och på bloggen skriver hon nästan ett litet försvarstal. Förklarar hur det är möjligt. Ger oss sitt […]

Leave a Reply

Back to top