10 nästan gratis-vändagsgåvor

Jag är ingen storfantast av högtider utöver de vanliga dvs. påsk, midsommar och jul. Men något som jag lärt mig uppskatta de senaste åren är vändagen. Speciellt eftersom vi på jobbet har uppmärksammat den tillsammans med barnen och med varandra kollegor emellan. Barnen brukar få bjuda in gäster på vändagsvernissage och de visar stolt upp saker som skapats under året.

I kollegiet så har vi under vändagsveckan tagit till oss en ”hemlig vän”. Allas namn är skrivna på lappar i en låda och så drar du ett namn. Din uppgift är att uppmärksamma din hemliga vän under veckan. Komplimanger, hjälpsamhet och ofta på vändagen någon enkel gåva som ett kort eller lite choklad. En liten sak som betyder mycket.

Bildlänk

Finns det personer i din närhet som du vill uppmärksamma på vändagen? Jag tror ju inte på konsumtionshets och alla dessa nya högtider som ska firas så bidrar ju till en viss konsumtionshets. För att motverka detta så har jag tänkt ut 10 nästan gratis vändagsgåvor du kan ge nära & kära.

Tio sätt att glädja någon på vändagen

 • En lakrits eller slickepinne med en liten hälsning/kompling fastknuten. Perfekt om man har ett gäng vänner eller kollegor som man vill uppmärksamma.
 • Ett vändagskort. Antingen köpt eller fixat hemma.
 • Ett telefonsamtal. Har du en vän som bor längre bort? Plocka upp luren och ring.
 • Vändagsfika. Bjud in vännerna på vändagsfika, eller ta med något gott till jobbets kaffepaus.
 • Att ge av sin tid. Ibland kan den bästa gåvan vara att ge av sin tid åt någon annan. Umgås en stund över en kopp kaffe.
 • Därför tycker jag om dig-bok. Tänk vilken gåva, så enkel att göra men med stor betydelse för båda.
 • ”Presentkort”. Ni vet det där tipset för barn som de kan ge i julklapp åt föräldrarna ”Jag diskar 10 gånger”. Men tanken är inte alls dum. Ärligt så skulle jag bli väldigt glad över ett presentkort med t.ex. en träningsdejt med en vän, lunch tillsammans eller ja nästan vad som helst.
 • Bakburken. Har du ett alldeles fantastiskt och enkelt recept på småkakor? Fixa de torra ingredienserna i en burk med lock och ge den samt receptet åt din vän.
 • Bjuda på lunch/middag. Så glad jag skulle bli om någon messade och bjöd oss på lunch eller middag. Vilken vardagslyx att få gå till färdigt dukat bord.
 • Blommor. En bukett tulpaner eller en stickling av din favoritblomma, med skötselsråd.

Att lista 10 nästan gratis-gåvor är inte så lätt, men jag blev genuint glad av varje punkt och vet att jag också skulle bli glad om jag fick någon av dessa ovanstående punkter. Tänker att det är en lista som en kan komma tillbaka till inte bara på vändagen utan också inför födelsedagar och andra tillfällen.


Om du gillade det här inlägget får du gärna klicka på hjärtat. TACK!

+20

You Might Also Like

One Comment

 1. Morsdagsgåva - 10 tips på gåvor du fixar själv ⋆ Fina Christina

  […] du fler gåvortips så löns det att kika in inlägget med de 10 gåvorna jag skrivit om tidigare. Vad ska ni ge era mammor/mor- och farmödrar i […]

Leave a Reply

Back to top