Vad alla säger innan de fått barn

Hittade en så rolig och pricksäker lista på Loppi. Tänkte att jag kör de tretton påståendena här, så ser vi om de stämmer in på mig. Det roliga är ju att oftast så stämmer nog största delen av såna här listor in på en, det har vi i varjefall konstaterat med sambon.

13 påståenden om föräldraskapet

  1. Jag skulle aldrig fylla mitt instagramkonto med bara bebisbilder. Check på den, nu för tiden har jag ett privat konto där jag i princip enbart laddar upp bilder på Einar. Å jag har inget emot om någon tröttnar och avföljer, för jag gör det för min egen skull. Han figurerar ju också en del på kontot jag skapade för bloggens räkning, men inte lika ofta.

2. Det är klart att det går att gå på restaurang med barn. Ja. Vi har gjort det 3 gånger hittills och ja, det går. Men det är ju en hel del att tänka på. Sen är jag av den åsikten att om barnen inte får vara med och uppleva så lär de sig inte heller hur det är brukligt att man beter sig på allmänna platser.

3.Kan folk med barnvagn bara hålla sig ur vägen? Nej. Har själv inte stört mig på det före barn. Men märker ju att man får en del blickar av andra på stan, speciellt om man går två i bredd.

4. Hur kan man prata om barn en hel middag? Svaret är, man kan. Det finns massor att prata om och få ventilera. Å fast du försöker byta samtalaämne så kommer du förr eller senare hitta dig själv tillbaka på ämnet barn.

5. Lite skit rensar magen. Jepp, när han var riktigt liten var jag mera noggrann. Numera sköljer jag nappen typ en gång om dagen och de bästa leksakerna är de som Doris leker med.

6. Det är väl bara att skaffa barnvakt? Ja, om du har personer i din omgivning som du litar på. Vi har haft Einar hos mor- och farföräldrar ett par gånger redan. Antingen några timmar under en dag, eller så att han sovit över. Jag litar fullständigt på dem och vet att vår son är i goda, trygga händer.

7. Barnet måste sova i egen säng, det är viktigt för parrelationen. Hahaha! Den första tiden orkar du inte ens stava till ordet parrelationen. Även om jag kan räkna antalet nätter vi samsovit på mina 2 händer så kan jag förstå de som vill och klarar av att samsova. För min del så var det bäst att han sov i egen säng bredvid vår säng. Jag fick inte in knixet med liggamning förrän mot slutet och så var vi så vana med att han sov i egen säng redan från början på sjukhuset.

8. Jag kommer att laga egen barnmat. Ja, det här har jag ju skrivit om, läs vilse i barnmatsdjungeln? Vill du laga egen barnmat, varsågod! Du är inte en sämre mamma för att ditt barn får köpt barnmat!

9. Jag kommer inte sluta bry mig om hur jag ser ut bara för att jag får barn. Jo! Aldrig tidigare har väl ens eget utseende hamnat så långt ner på priolistan som nu. Men ja, det är ju skönt de där gångerna när du kletat på lite mascara och är nyduschad, men med en bebis håller inte den känslan i sig särskilt länge. Hej drägel och mjölkspyor!

10. Mina barn ska inte få socker innan de fyller 2. Det här med socker kommer jag säkert skriva mer om längre fram. Spoiler alert! Han ska få socker på sin 1 års dag!

11. Jag kommer aldrig byra blöja på mitt barn offentligt. Hahaha, nöden har ingen lag!

12. Mitt barn ska inte få sitta med mobilen hela tiden. Den här kan jag inte skriva under, ännu. Men visst är väl varjr förälders förhoppning att försöka minimera skärmtid och maximera allt annat. Vi har hunnit använda oss av både Babblarna och Greta Gris under bilfärderna, men det är främst för att han inte ska somna. För då blir nattningen utdragen och kämpig.

13. Jag kommer aldrig prata om barnets bajs med min partner. Hahaha! Ni har redan varit genom en graviditet och en förlossning, bajssnack är bara en naturlig fortsättning på det som vi kallar livet.

Så jag kan väl konstatera att flera punkter på den här listan är sådana punkter som jag kanske tänkt på tidigare. Men att de i dagens läge förändrats. Ettan, sjuan, åttan och tian är ändå sådana punkter som jag kanske har hållit hårdast på och som jag fått inse att det ändrar när du blir förälder.

Kände du som förälder igen dig på några av dessa punkter? Finns det punkter som du faktiskt klarat av att hålla? Eller finns det andra saker som inte finns med på listan som kanske borde finnas där? Berätta gärna! Å för du som läser och inte är förälder, ännu. Finns det punkter som du tänker att jo, det här stämmer in på mig? Berätta gärna!


Gillar du dethär inlägget? Klicka gärna på hjärtat här under. Då vet jag vad du gillar och skriver kanske mer om samma ämne!

+10

You Might Also Like

2 Comments

  1. Sara

    Kan konstatera att jag skrattade mest åt 2, 8 och 12. Tvåan gick bra så länge barnet var under 1 år. Lätt som en plätt och vi trodde att det skulle fortsätta gå bra. Hahaha, säger jag bara. Nu när barnet börjar närma sig 2 så för vi henne helst till barnvakt om vi ska ut och äta. Man vill ju kunna njuta lite också, inte bara springa omkring eller ge telefonen i handen (nr 12!) ??? . Vissa kanske har lugna barn som sitter i stolen men det har inte vi. Åttan hade jag tänkt genomföra, hade stora planer och gjorde storkok och frös ner. Barnet vägrade! Fick så småningom slänga allt och köpa barnmat. Fint med visioner men det lyckas inte alltid… hatar sen då man blir skammad över att köpa barnmat! Kommentarer om ”det är ju så lätt att bara laga”… jo visst är det, men sen då man har kokat någonting för sjuttioelfte gången så kanske man inte orkar mer… behöver ju inte göra mer stress åt sig själv. Och 12:an. Hade nog tänkt jag skulle vara bättre här… men alltså HA-HA! säger jag bara… med en liten bebis och 1,5 trotsare så får man ta det som funkar medan man t.ex. ammar eller lagar mat eller måste göra vad som helst annat. De övriga punkterna hade jag faktiskt inte ens tänkt nåt annat innan. Kul lista ändå! 🙂

    1. Christina

      Ja, det är ju en del påstående som man nu i efterhand ser att det är lätt att vara naiv innan barn. 🙂 Vilken tur att man har rätt att ändra sig.

Leave a Reply

Back to top