Recept på saltpaj

Detta recept på saltpaj är mitt safecard, i många lägen. Jag fixar den när jag inte riktigt vet vad jag ska äta till lunch eller middag. Jag har bjudit på den vid vår förlovningsfest för några år sen. Den är helt enkelt en sån där paj som du kan äta när som helst. Det bästa med pajen är kanske att du kan variera fyllningen helt efter smak eller vad du råkar ha hemma i kylskåpet. Ingredienserna till denna salta paj är dessutom sådan som finns hemma i skåpet för det mesta.

Recept på saltpaj

Pajen gräddas i 175 grader i totalt 30 minuter (10+20 minuter)

Pajdeg

100 g rumsvarmt smör

2 dl vetemjöl

1 tsk salt

2 msk vatten

Rör ihop alla ingredienser till pajdegen. Smöra och bröa en pajform. Fyll formen med degen och ställ den i ugnen för förgräddning i 10 minuter.

Fyllning

Här brukar jag köra efter principen, jag tar vad jag har. För det mesta blir det skinka och lök ibland också paprika eller tomat. Den är också god att fixa med tonfisk och räkor eller varför inte en svamp- eller grönsaksblandning. När pajdegen gräddat klart sätter jag på min valda fyllning och strör över riven ost.

Äggstanning

2 dl grädde

3 ägg

salt & kryddor

Häll äggstanningen över pajen och låt den grädda i ugn i ca. 20 minuter eller tills pajen fått önskad färg. Klar att servera tillsammans med en god sallad.

recept på saltpaj

Gillar du dethär inlägget? Klicka gärna på hjärtat här under. Då vet jag vad du gillar och skriver kanske mer om samma ämne!

+11

You Might Also Like

4 Comments

 1. ellenlundis

  Jag ska tipsa den här recepten till min bästa vän. Hon gillar att baka / laga mat 🙂

  1. Christina

   Ja, det tycker jag du ska göra. 🙂

   1. ellenlundis

    Har delat till henne. ?

 2. Recept: Paj med broccoli och blåmögelost ⋆ Fina Christina

  […] en god sallad. Själv tycker jag det är roligt med variation bland de salta pajerna ibland. Har ju min standardpaj som jag ofta gör, men eftersom sambon inte är så förtjust i just denna paj så för jag lov att […]

Leave a Reply

Back to top