Lanserar stickskola för strumpor

Dagen är här! Dagen när Fina Christina blir med youtube-kanal, platsen jag valt att kalla Fina Christinas kreativa hörna. Så någon vloggare blir det inte av mig. Ni får hålla till godo med vardagsuppdateringar här och på instagram. Youtube-kanalen kommer att fokusera på videor gällande kreativiteten. Jag har planer på en stickskola för vantar och lite andra videor. Mitt mål är ju att lägga upp 3 filmer på kanalen nu i vinter.

stickskola för strumpor

Första filmerna ni hittar på kanalen är en stickskola i tre delar. Ni verkar vara många som vill lära er sticka strumpor. Så jag knåpade ihop en stickskola för strumpor åt er. Där jag så pedagogiskt och tydligt som möjligt visar och berättar hur jag gör när jag stickar strumpor. Antingen kan du se alla tre delar och följa dem, eller så ser du bara den del du är i behov av. Anledningen till varför jag valde att göra en stickskola är för att jag själv har haft och ännu har, nytta av att se vissa sticktekniker i rörligt format. Jag lär mig enklast då.

Jag hoppas du har överseende med att det är kanalens första videor och att det är ett tag sen jag både filmat och redigerat något. Om man inte övar på det så blir man ju inte heller bättre. Men jag hoppas också att du gillar innehållet och gärna kommer med konstruktiv respons.

Så, varsågoda jag ger er Fina Christinas stickskola för strumpor. Om du gillar innehållet så får du gärna prenumerera på kanalen. Det lär dyka upp fler videor.


Gillar du dethär inlägget? Klicka gärna på hjärtat här under så vet jag vad du gillar och kanske skriver mer om samma ämne!

+4

You Might Also Like

11 Comments

 1. Nina

  Vilka fina videor du har lagat!! ?
  Ska tipsa om de åt de som inte kan sticka sockor. Så mycket enklare att se hur man ska göra än försöka läsa ett mönster.

  1. Christina

   Tack! 🙂 Ja, själv lär jag mig bäst också genom att se någon visa och berätta.

 2. ellenlundis

  Har länkat dina videos till min mamma. 🙂 Hon gillar att sticka och virka.

  1. Christina

   Vad roligt, hoppas hon gillar dem.

   1. ellenlundis

    Hoppas jag med. ?

 3. Hur hinner du med allt? ⋆ Fina Christina

  […] var efter att jag publicerat min första stickskola och när vi tog bilderna till den som tankarna kring det här inlägget föddes. Syrran kastade ur […]

 4. Sofia Ihse

  Hej! Nu ska jag våga mig på att sticka strumpor eftersom jag inte kan hitta på fler rektangulära och kvadratiska saker att sticka! 😁Jag är nog lite oteknisk för jag hittar inte hur många maskor jag ska lägga upp om jag har storlek 36/37…. Kan du hjälpa mig?

  1. Christina

   Hej Sofia! Vad roligt att du vill lära dig sticka strumpor. I den första videon i min stickskola så finns det i beskrivningen under filmen hur många maskor du behöver för olika storlekar. I ditt fall så klarar du dig bra med 44 maskor skulle jag säga. (40 maskor för storlek 34-36 och 44 maskor för storlek 37-38). Lycka till!

   1. Sofia Ihse

    Tack så mycket för ditt svar. Nu är jag så sugen på att komma igång…. väntar på att stickor och garn ska dimpa ner i brevlådan. Vill också säga att du är otroligt duktig på att förklara och du har gjort superbra filmer! Så coolt att vi kan hjälpa varandra över nätet och vidga varandras vyer! Tack!!!!

    1. Christina

     Vad roligt att du tycker det! 🙂 Lycka till med dina strumpor sen och tveka inte att kontakta mig om du stöter på problem.

 5. Tågsockor & stickade barnvantar ⋆ Fina Christina

  […] Barnvantarna och de randiga strumporna får åka ner i min presentlåda. Har stickat en del små söta plagg att ge bort i present och en del vuxensockor också. Perfekt att leta efter en passande gåva där när du behöver något snabbt. Vantarna i det randiga garnet blev så härliga, jag blev riktigt glad av att sticka dem. Ni kanske känner igen garnet, det är restgarn från mina youtube-sockor. […]

Leave a Reply

Back to top