Ibland är jag bara så trött

Medan ingefärsteét svalnar i koppen framför mig så passar jag på att skriva av mig. Just nu, just idag är jag evigt tacksam att sambon valde att ta ut sina första pappaledighetsdagar under de här veckorna. Som jag behövde honom idag, pappan.

Jag kände redan vid väckningen kring halv sju imorse att varken min kropp eller mitt huvud var riktigt klart. Jag räknade ner minuter tills Einar äntligen skulle sova sin första vila och direkt jag rullat ut honom på terrassen stupade jag i säng. Sov utan att drömma i en och en halvtimme. Snoozade i 40 minuter till efter att jag hämtat en pigg pojke ur vagnen och lämpat över honom åt sambon. Så trött! Hade kunnat sova flera timmar till.

Fyllde på med energi i form av en extra stor kopp kaffe och så satte dagen igång, flera timmar efter att den egentligen börjat. Skulle det här ha varit en dag som de flesta andra när sambon är i jobb, så hade kaffet varit min räddning. Vilken tur ändå att vi är två.

Sen kom eftermiddagen och allt kändes ändå lite lättare. Vi hade rådgivningsbesök och jag svängde via biblioteket. Läslusten har återvänt och kvällarna spenderar jag hellre med en bok än framför en skärm. Ja å så har jag börjat pussla också, hittade ett superfint pussel på loppis i förra veckan. Plockade med mig hem mitt pusselunderlag från föräldrarna i helgen. I söndags satt jag några timmar helt ostört och pusslade. Drack ingefärste och letade passande bitar till en stormig himmel och en liten restauranggata med fiskebåtar ankrade utanför. Vi fick ett halvt dygn på tumis utan hund och barn. Gick på 40 årskalas och sov. Gäller att prioritera när du har chansen!

En ny vecka är satt i rullning, mitt te har svalnat och jag ska återvända till min bok. Just nu läser jag Hjärtat av Malin Kivelä och även om jag har lite svårt med hennes sätt att skriva så är boken bra. Den påminner ibland lite för mycket om vår egen sjukhustid, men ja den är bra.

Ha en bra början på veckan!

+4

You Might Also Like

2 Comments

  1. Corinne Grönholm

    Ojoj, hoppas du får vila så mycket som möjligt! <3 Låter bra med bok & pussel framom skärm om du känner dig trött. Ta hand om dig!

    1. Christina

      Tack för omtanken Corinne! 🙂 Det känns som tur mycket bättre idag.

Leave a Reply

Back to top