Följ vår dag – onsdagen 22 januari

Redan vid halv sju när sambons alarm ringer, vaknar Einar också. Jag som hade tänkt att vi skulle sova till närmare sju. Min vana trogen surfar jag genom de senaste uppdateringarna från sociala medier innan jag pallrar mig upp. Hämtar Einar från sin säng, där han ligger och för diskussioner med sin kanin och börjar dagen.

Vi äter vår standardfrukost, havregrynsgröt. Einars är smaksatt med kardemumma och banan, min med kardemumma, jordgubbar och grynost. Läste nyligen i en facebookgrupp en fråga kring vad man ger sina barn för frukost, mamman ville ha variation. Här går det inte med variation, de morgnar som bananerna varit slut och han ätit gröt med fruktpuré så har gröten inte varit lika god verkar det som. Gröt med banan och vår son gör sin lyckodans i matstolen.

Eftersom vi steg upp redan vid halv sju och ska iväg först kl. 9 så hinner vi både leka och dricka kaffe i lugn och ro. Det är fart på här hemma nu för tiden. Allt ska utforskas! Einar lärde sig nämligen hur han ska göra för att ta gis framåt i helgen. Förra veckan ännu så gick det lite trögt och motivationen att ta sig fram var störst när det fanns sladdar eller hundsaker i sikte. Jag packade ihop dagens grejer, gympamatta och väska åt mig, vagn och väska åt lilleman.

Kursstart för mamma bootcamp, ett gymnastikpass där du får ha med dig bebisen. Deltog i en liknande kortkurs i somras, men då var jag ännu så osäker med vad jag kunde göra. Nu efter att ha gått Yourmama-grundkursen så vet jag ju att det bara är att fortsätta träna. Nio mammor med sina bebisar i en liten sal, men någon form av träning blev ju gjord. Jag hade förhoppningar om att Einar skulle sova, eftersom det var hans sovtid. Men han ansåg att 15 minuter i bilen påväg in till Smedsby var tillräckligt.

Hemma lagom till lunchen, linsgryta för lillen och tonfisksallad för mamman. Sen lite plock med diverse sysslor, som att vika tvätt. Sambon kom hem från sina ärenden och vi drack kaffe tillsammans. Einar tog sin enda sovstund för dagen och jag och Doris gick en promenad i det strålande vädret. Så skönt att få spendera tid med bara hunden också. Jag brukar passa på när vi är hos mina föräldrar eller när sambon är hemma. Efter vår promenad passar jag på att fota bilder till det här inlägget också.

Eftermiddagen går åt till att fixa mat och så tar vi tag i två av punkterna på veckans lista; förstöra papper och vika lakan. Lilleman är jätterädd för surrande ljud för tillfället, här om dagen blev han superledsen när jag dammsög och så reagerade han också på ljudet av pappersförstöraren. Stackars liten!

En vanlig kväll hos oss, tvn står på och mamma kastar ett öga på någon serie eller ett youtube-klipp. Just ikväll har jag också Einar med mig i soffan, han börjar bli lite lätt trött och grinig efter att bara ha sovit en dagsvila istället för de vanliga två. Så strax efter klockan sju byter vi till pyjamas, dricker välling och så i säng.

Vissa dagar, eller egentligen alla dagar, känns det som om jag inte gör annat än står här i köket. Antingen lagar jag mat åt mig själv, eller så är det dags för Einar att äta. En ny rutin jag har tagit till mig är att alltid reda upp dagens kökskaos innan jag går och lägger mig. Så skönt att få börja en ny dag med ett städat kök. Kan hända att jag blivit lite inspirerad av Helen Torsgården också, för hon gör ofta så i sina videor.

Resten av kvällen spenderar jag i soffan, försöker minska i med sockret. Men just ikväll så blir det den där chokladplattan vi fick när vi öppnade konto åt Einar på banken. Så länge sen jag ätit choklad, så det var extra gott! Ja, jag passar ju på att blogga också, för att inte somna i soffan.

Hoppas ni gillade att hänga med under vår onsdag. Klicka gärna på hjärtat om du gillade inlägget, så vet jag och kanske skriver fler liknande inlägg. TACK!

+26

You Might Also Like

3 Comments

 1. ellenlundis

  Gulligt att Einar har en diskussion med sin kanin ? Vilken mysig inlägg om er vardag

  1. Christina

   Roligt att du gillade. 🙂

 2. Följ vår dag - onsdagen den 15 april ⋆ Fina Christina

  […] att göra ”följ vår dag”-inlägg. Senast gjorde jag ett i januari nämligen (läs mer här). Varje dag ser ju ganska likadan ut just nu, så idag när vi faktiskt råkade ha lite inbokat […]

Leave a Reply

Back to top