Älskade unge

Einar 10 månader

31 januari, 2020

I början av veckan hade vi rådgivningsbesök inbokat, det var två månader sedan sist. Lite ovant att plötsligt gå så sällan, eftersom vi i början var dit två gånger i månaden. Men han växer och utvecklas bra nu så jag förstår ju att besöken blir allt färre. Lilla vännen som redan hunnit bli 10 månader. Det märks att han blir äldre och det har hänt massor under de senaste veckorna.

Våra rutiner

Just nu sover Einar hela nätterna och i eget rum, det har han gjort sen julen. Vissa nätter går jag dit 2-3 gånger för att ge nappen, andra nätter behöver jag inte gå alls. Han somnar kring 19.30 och vaknar kring 6.30/7. Dagssömnen är uppdelat i två turer och de är just nu 1,5 h långa per gång.

I övrigt försöker vi ha fasta matrutiner med ca. 3 hs mellanrum och efter hans senaste matstrejk så har det äntligen svängt. Nu behöver vi inte muta honom med majsbågar längre. Tror delvis att hans matstrejkande berodde på tänderna.

Under en vecka så försöker jag ha lika mycket hemmadagar som dagar på språng, ibland blir det fler hemmadagar och ibland fler på språng-dagar. Vi trivs bra med just den uppdelningen.

Tänder & motorik

Strax före jul fick han sina två första tänder och i dagarna nu så kommer det två till. Förutom att tänderna är på väg så fick han också sin andra förkylning. Denna gång komplett med feber. Vi valde att åka in till HVCs dagjour och visa upp honom när han ännu andra dagen hade feber som inte ville ge sig. Som tur är vår lille vän på bättringsvägen nu redan, bara en envis snuva som hänger kvar.

För ungefär 1,5 vecka sen så kom han underfund med hur man ska göra för att ta sig framåt. Till en början så for han bara om det var något riktigt intressant, som Doris matskålar eller sladdar. Nuförtiden så utforskar han ivrigt varje vrå av huset. Krypandet verkar inte heller vara allt för långt borta. Så skönt att se att hans utveckling går framåt och nu efter att han har börjat ta sig fram själv så är han mycket nöjdare. Einar har alltid varit en väldigt nöjd och glad bebis. Men det blev ännu bättre när han slapp att börja röra sig.

Det känns som om jag inte har någon liten bebis längre. Nu är han ju en egen liten individ, det syns så tydligt från vecka till vecka att han ändras och utvecklas. Nyfiken på det mesta, glad och pigg. Å den här mamman, hon är tacksam över att allt i slutändan har gått så otroligt bra!

6+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *