Att inreda det första barnrummet

En av grejerna jag vill göra i år är att inreda klart Einars rum. Vi flyttade ju honom att sova i eget rum under julhelgen och det går ännu väldigt bra. Nån enstaka natt i veckan är jag uppe och ger honom tuten när han gnyr i sömnen. Märker stor skillnad på både hans och min sömnkvalitet. Hans dagssovturer har förkortats eftersom han verkar sova bättre och sover längre om nätterna. Men ja, det var ju inredning som dagens inlägg skulle handla om. Jag går i inredningstankar och speciellt gällande hans rum.

Mysigt och lekvänligt

Även om det är ett tag tills han kommer börja leka i sitt rum så vill jag ändå skapa en atmosfär där som är mysig och som bjuder in till lek. Hans leksaker och böcker ska finnas tillgängliga och det ska finnas möjlighet och utrymme för att sprida ut sig och leka, men också för att kunna ta det lugnt och mysa.

Som jag tidigare kanske nämnt så hittade jag en underbar matta på loppis förra året och jag visste direkt att färgerna i mattan ska få återspeglas i hans rum. Så nu har jag bestämt mig för att köra på färgerna grå, blå, turkos och senapsgul. Möblerna är ju lite olika färger än så länge, men tanken är att de ska bli samma färg i något skede. Kan bara inte bestämma mig om det blir vitt eller grått.

En första titt i rummet

Jag har en tanke att låta er följa med via en youtubevideo när jag inreder hans rum, få se om det blir verklighet. Men ja, i nuläget så ser hans rum ut som på bilderna här i inlägget. Tavlorna ska upp på väggen ovanför hans säng och jag hoppas att de nån dag ska få sällskap av det vackra djuralfabetet från Fashionell. Kanske något att önska i födelsedagspresent.

I hans rum ska jag också skapa en mysplats i form av en koja. Det är det som ligger där i den gamla vaggan. Grunden till hans myskoja. Fylla den med kuddar och kanske någon batteridriven ljusslinga. Få se vad vi hittar på.

Helst av allt skulle jag ju gärna göra klart allt nu, på direkten. Men det funkar ju inte riktigt så. Nå, bra att vissa grejer får mogna fram också. Nu ska jag klura ut vilken form av vägghylla som ska få ta plats ovanför hans leksakshylla. Tanken är att placera ut hans fina dopgåvor där, hade tänkt mig en hylla i 3 plan, men det blir alldeles för stort nu. Så får nog tänka på något annat.


Gillar du dethär inlägget? Klicka gärna på hjärtat här under. Då vet jag vad du gillar och skriver kanske mer om samma ämne!

+7

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top