Återfå kreativiteten – mina fyra bästa tips

Just nu är jag i en svacka när det gäller det kreativa. Jag behöver återfå kreativiteten. Det finns en lista på kreativa grejer jag vill göra, men känslan och inspirationen finns inte riktigt där. Så i helgen ska jag ta till ett eller flera av mina beprövade tips för att kanske återfå det kreativa. Å hoppeligen hinna skapa åtminstone en ny video till min kanal.

Så gör jag för att återfå kreativiteten

Släpp kraven på perfektion. Det allra första jag gör de gånger det låser sig helt är att släppa alla krav på perfektion. Det behöver inte bli bra direkt, huvudsaken är att jag gör något. Vilket leder mig in på nästa tips.


Testa, testa, testa. Öva, träna.. Kärt barn har många namn. Är det något specifikt projekt jag tar mig an så brukar jag göra flera modeller. Testar, tränar och övar. För varje gång blir det lite enklare eller så kommer jag på något bra knep för att underlätta. Ibland kan världens klotter föda en idé. Som det gjorde när jag ville leka med ord och en kalender föddes.


Ta dig tid att göra något kreativt. Barnen sover, dagens sysslor är avklarade. Du har tid för en gångs skull. Avsätt tiden till att göra något kreativt, istället för att sätta dig framför tv:n eller slöscrolla instagram. Det känns betydligt bättre att gå till sängs sen. Ofta blir det så när jag väl kommer igång att jag har svårt att slita mig.

Gör något enkelt. Finns det pyssel, handarbetsprojekt och dylikt som du tycker är roligt? Ta den enkla vägen, sätt upp en stickning, plocka fram papper och penna. Skapa något du gjort tusen gånger förut men i en annan form eller färg. Bara gör något, det ena föder det andra och du är i gång.

Nu vill jag höra, vilka knep tar du till när du vill göra något kreativt med det inte riktigt vill lossna?


Gillar du dethär inlägget? Klicka gärna på hjärtat här under. Då vet jag vad du gillar och skriver kanske mer om samma ämne!

+6

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top