Året med bloggen

Mitt första inlägg som jag skrev den 14 januari 2019.

Plötsligt hittar jag mig själv inloggad här igen. Lusten att återgå till bloggandet kom tillbaka och fast hur jag har försökt tygla den så verkar det inte gå. Jag har funderat på hur jag ska göra, starta något helt nytt eller fortsätta här. Det hela resulterade i att jag sitter här med samma namn men tomt arkiv och lite uppdaterad layout.

Hösten var så intensiv och det var en massa nytt på gång. Jag varken kunde eller ville blogga om allt då. Men nu, så här i efterhand har jag börjat längta efter bloggen igen. Att få uttrycka mig. Spara min vardag på nätet.

Så, jag tänkte som så här om dagen, inspirerad av Linns inlägg om vardagsinlägg och okammade miljöbilder. Att jag ska återta vardagsinläggen och de okammade miljöbilderna. Jag ska hädanefter blogga spontant och utan krav från mig själv. Jag vill satsa på vardagliga och lätta inlägg med fokus på livet, hemmet och kreativiteten. Jag har så mycket jag vill berätta om. Så nu kör vi! Länge leve vardagsbloggen!

Vet ni, jag behövde den där pausen från oktober till januari. För det här senaste året med bloggen har varit så pass annorlunda än vad alla tidigare år har varit. Jag ångrar inte en sekund mitt drastiska beslut att helt radera mitt gamla arkiv. Jag ångrar heller inte en sekund att jag valde att börja om. Från ruta ett. Det här året har gett mig många aha-upplevelser och insikter. Det har också format nya drömmar och omformat gamla drömmar, men mera om det om en stund.

Bloggens år

De absolut mest lästa inläggen det senaste året är ju helt naturligt min förlossningsberättelse. Den som började med när rådgivningsbesöket blev en sjukhusvistelse och slutade med ”Det blir födelsedag idag!”. Aldrig har jag väl gråtit så mycket som när jag skrev de där inläggen i min säng på Keskola.

Sen dess har jag hunnit skriva en hel del fler inlägg, startat ett instagramkonto delvis kopplat till bloggen och fört över den till egen domän. Ja, jag gjorde ju en läsarundersökning i november också. Ännu idag så tacksam och glad över att ni var så många som ville ge respons på mitt innehåll och hur ni upplever bloggen.

Drömmar är till för att förverkligas

En av mina drömmar som tog form någon gång under fjolåret var att skapa en samlingsplats för kreativa typer. Där du kan hänga och fånga inspiration eller dela med dig av kreativiteten. Men att skapa en sån plats kräver tid och kunskap. Därför är jag så glad att den här drömmen tog en annan väg i höst. Bloggens huvudfokus är föräldraskap och kreativitet. När jag insåg det här så blev jag så glad, klart det är här jag ska satsa på att skapa den där kreativa samlingsplatsen. Att mixa två av de intressantaste och viktigaste grejerna jag vet och skapa min egna lilla plats på nätet.

Tids nog tar säkert föräldraskaps- och mammainläggen en annan form och kanske till och med suddas ut. Men det får de lov att göra då. Fram tills dess kommer jag ändå fortsätta att uppdatera personligt men inte privat om mina upplevelser som mamma åt lillprinsen Einar.

Vad händer 2020 på bloggen?

Den allra största grejen som kommer hända i år är helt klart lanseringen av min youtube-kanal. Jag har ett tag varit nyfiken på att pröva göra rörligt material. Tanken med min kanal är att skapa filmer med kreativt innehåll. Om några dagar släpps dessutom min första stickskola, där jag guidar dig genom alla stegen för att sticka ett par strumpor.

Mitt mål är att lansera tre filmer under vintern, enbart stickskolans delar är tre i antalet. Så få se om jag nöjer mig med att bocka av målet redan, eller om jag räknar den som en och kör vidare. I planerna finns också några diy-filmer och filmer där jag testar olika tekniker.

I övrigt tänker jag fortsätta jobba målmedvetet med innehållet och min tanke är att få till ett varierat innehåll med ungefär 3 inlägg i veckan. Sen kan det komma något spontant inlägg också som en bonus. Jag hoppas kunna öka både engagemang men också läsarantal. Ni är redan många som hänger här och det är jag så tacksam över. Det är också intressant att se vad ni gillar när ni stundtals kommenterar men också använder hjärt-funktionen. TACK, TACK, TACK!

Jag har en bra magkänsla gällande 2020 och nu säger jag att vi kör! Hoppas du är med mig och att du kommer gilla de inlägg jag har planerat framledes. Kom ihåg att du väldigt gärna får använda hjärt-funktionen under inläggen, kommentera mina inlägg, följa mig på facebook eller instagram och maila mig ifall det är något du funderar över. TACK för att du väljer att hänga här hos mig.


Gillar du dethär inlägget? Klicka gärna på hjärtat här under så vet jag vad du gillar och kanske skriver mer om samma ämne!

+1

You Might Also Like

5 Comments

 1. ellenlundis

  Jag är glad att du är tillbaka bland bloggvärlden ^u^

  1. Christina

   Vad roligt att du tycker det.

   1. ellenlundis

    Burkar du kika in andras bloggar, som har kommenterat på din blogg?

    1. Christina

     Ibland, men väldigt sällan. Ofta är det bekanta bloggar som jag ändå besöker.

Leave a Reply

Back to top