Tre saker jag ville göra hemma 2019

Inför 2019 satte jag inte upp några mål, däremot så gjorde jag upp tre planer för grejer jag ville att skulle ske på hemmafronten. Jag skrev också om dem i bloggen. Nu är det kanske dags att se tillbaka på dessa tre saker och se ifall de blev av och hur slutresultatet blev.

Läs mer: Tre saker jag vill göra hemma i år

Rensa och organisera

Fjolårets julklappsbok blev en succé hemma hos mig. Jag har bläddrat i den varje vecka och dessutom kunnat bocka av flera veckors rensningar. De veckor som känts helt inaktuella hos oss har jag strukit över. I boken har jag enbart använt blyertspenna, så jag kan sudda ut och börja om när rensningsbehovet uppstår.

Dessutom har jag försökt att noggrant skriva upp i ett häfte de grejer som vi köpt och även de grejer som vi gjort oss av med under året. 2019 har vi köpt 116 grejer och gjort oss av med 180 saker. En del har jag slängt, en del har jag skänkt och en del har jag sålt. Ska bli spännande att jämföra med 2020, för jag tänker fortsätta skriva upp vad som kommer in och vad som åker ut.

Ett fungerande hobby/kontorsrum

Rummet som enbart var ett kaos efter att vi flyttat in är numera en trivsam miljö. Här sitter jag när jag bloggar, men tanken är också att jag ska sitta här och skapa. Hyllan i rummet är ett av årets inköp, dock i andra hand. I något skede ska soffan få ett nytt överdrag också. Det känns som om jag lyckats med det här också. Tidvis hopas det av grejer här, saker som är på väg någonstans. Men, i varje hem ska det väl finnas ett sånt rum också.

Inreda ett barnrum

Okej, den sista grejen är på gång. Einar har en plats för alla sina grejer och det är jag så tacksam för. Även om han ännu sover i vårt sovrum, vilket han gärna också får göra ett tag. Mattan är ett av mina favoritfynd från året och det är också från den som jag kommer ta accentfärgerna till hans rum. Jag har länge sökt förvaringsmöbler och nu har jag äntligen hittat både vägghylla och skåp som i något skede ska inhandlas. Mina planer är att skapa ett rum för både mys och lek.

Summa sumarum lyckades jag riktigt bra med årets grejer ändå. Barnrummet är det rum som kommer få ta mest tid att växa fram. Behovet av att ha ett färdigt rum är ändå inte så stort nu. Vi spenderar ändå majoriteten av vår tid i kök och vardagsrum och de leksaker han har ryms än så länge rätt bra i min virkade korg. Känns skönt att ha tre stora grejer avprickade från listan. Så nu gäller det att börja sikta mot 2020 och se vad som händer inredningsmässigt med huset. Självklart ska jag uppdatera er mera om mina tankar och grejer jag vill förverkliga. Men det får bli i ett helt eget inlägg.


Gillar du dethär inlägget? Klicka gärna på hjärtat här under så vet jag vad du gillar och kanske skriver mer om samma ämne!

0

You Might Also Like

3 Comments

  1. Tre fokusområden inför 2020 ⋆ Fina Christina

    […] har sammanfattat dessa tre grejer redan, läs inlägget här. Men inför nytt år har jag ändå funderat kring lite saker som kan göra det nya året lite […]

Leave a Reply

Back to top