Tre fokusområden inför 2020

För mig känns höst mer som nystart än vad nyår gör. Ja, visst vi går in i ett nytt år. Men perioden att starta om är ändå relativt kort, jämfört med om man får ha en hel sommar på sig att fundera. Ett tag körde jag hårt på nyårslöften och målsättningar för varje månad. Prövade helt enkelt lite olika strategier för att se vilken som fungerade bäst för mig. I slutändan så insåg jag att sånt inte fungerar för mig. Åtminstone inte just då, kanske var mina målsättningar inte tydliga eller särskilt lockande när en tid hade gått.

I början av det här året skrev jag så här;

När 2018 övergick i 2019 så var det första gången på länge som jag inte lade upp en massa målsättningar mig själv. För just det här året kommer bli så omvälvande och annorlunda på flera plan att det känns helt onödigt att försöka fundera ut något mål. Vi har vårt hem att bo in oss i, en liten knådd att vänta på och sen lära känna. Så jag tycker det räcker gott och väl. Så länge vi är nöjda och glada och får till en fungerande vardag tillsammans i vårt nya hem så är jag nöjd.

Tre saker jag vill göra hemma i år

Jag har sammanfattat dessa tre grejer redan, läs inlägget här. Men inför nytt år har jag ändå funderat kring lite saker som kan göra det nya året lite extra intressant.

Tre saker att fokusera på 2020

Spara pengar. Jag såg någonstans en rätt genial idé kring sparande som bygger på årets veckor som är 52 till antalet. Ja 53 år 2020 och med skottdag i februari dessutom! Sparidén går ut på att du för varje vecka under året sparar undan den summan som veckonumret är, 1 euro vecka 1, 2 euro vecka 2.. Så när året är slut skulle du,snabbt räknat, ha sparat undan närmare 1400 euro. En hel del pengar med andra ord. TYvärr kommer det inte lyckas för mig i år, men jag tänker försöka spara ändå.

Ett år på burk. En annan rolig grej jag såg var att varje dag skriva ner något på en lapp. Det kan vara en bra låt du hört, ett fint minne, något som varit extra bra med dagen osv. Sätt lapparna i en glasburk. Vid årets slut tömmer du burken och går igenom varje lapp. Tänk att ha 366 lappar med fina och bra saker som året fört med sig. Även om det kanske känns som att 2020 inte varit ditt år, så får du då bevis på att det ändå varit helt okej.

Year compass. Det var hos Jennifer jag fick det här tipset för något år sen. Year compass går ut på att du först sammanfattar det år som gått och sen funderar du över det år som kommer. Jag har gjort det nu några år och det är så himla intressant att gå tillbaka och se vad du skrev om det kommande året. För 2018 hade jag skrivit in drömmar om både husköp och att börja resan mot ett barn. När jag såg tillbaka på det så fick jag inse att båda de drömmarna gått i uppfyllelse under året. Då var det nog lite spännande. Ska bli intressant att se tillbaka på 2019 och att få fundera över hur jag vill att mitt 2020 blir.

Har du något särskilt du brukar göra för att sammanfatta det gånga året? Eller kanske du är typen som får nyårslöften att fungera? Berätta gärna.


Gillar du dethär inlägget? Klicka gärna på hjärtat här under så vet jag vad du gillar och kanske skriver mer om samma ämne!

0

You Might Also Like

2 Comments

 1. ellenlundis

  Brukar alltid ha nyårslöften,, men just nu så vet jag inte om jag kommer ha nåt år 2020. Är osäker,, oftast har jag löften att läsa mera,
  vara med dom som man mår bra av, teckna mera mina serier, samla på minnen. Så jag tror att jag kommer ha samma race igen. 🙂
  Har en tanke att träna på mina föräldrars gym , varje torsdag,, om jag inte ska iväg någonstans.. Men försöka träna i alle fall, så ofta jag bara kan 🙂

  1. Christina

   Det låter som riktigt bra och vettiga grejer. Sånt som man lyckas med också. 🙂

Leave a Reply

Back to top