Göra-listor, egentid & förebilder

Hej! Länge sen jag bara låtit tankarna vandra och fingrarna glida över tangenterna på datorn. Kände att det var tid för ett helt vanligt, vardagligt inlägg. Jag är hemma igen, efter en lång helg hos mina föräldrar var det extra skönt att komma hem igår. Även om det fanns snö att skotta och huset var kallt. Men tacka vet jag luftvärmepump och en redig eld i spisen. Så jag pysslar med mitt, dricker kaffe, lyssnar på poddar och snor runt i underställ och tjockstrumpor. Skriver ner inläggsidéer när de kommer till mig och stryker punkter från min göra-lista.

Världens bästa grej, att skriva en göra-lista. Antingen en enda lång en som du betar av dag för dag, eller så en där du skriver ner en del punkter för måndag, andra för tisdag osv. Jag har båda systemen i rullning just nu. Å det finns inget mer tillfredsställande än att se de där strecken och kryssen i mitt häfte.

Just idag har jag varit extra hurtig, kokat barnmat, skottat snö och promenerat till ”båodin” för att posta några fler julkort. På min lista står det städa också, men jag tror att just den punkten flyttar jag fram till en annan dag den här veckan. För just ikväll känner jag inte för att dra fram snabeldraken och dammtrasan. Nej, ikväll ska jag bara njuta.

Två tankar från senast

 • Att satsa på sig själv. Lyssnade på säsongens första avsnitt av Föräldrasnack när jag körde till Vörå igår. Där pratade de bland annat om hur de inte vill glömma bort sig själva varken under graviditeten eller sen när bebisen är född. Hur viktigt det är både för en själv men också för resten av familjen att mamman får ta hand om sig själv lite. Ja, jag kan inget annat än hålla med! Det behöver inte vara dyra behandlingar eller nya kläder, det kan vara små saker som att få en lugn stund i badrummet, sätta sig ner med en kaffekopp och få lacka naglarna eller vad som gör en glad inifrån och ut. Med tanke på att jag är ensam med både hund och barn majoriteten av tiden under en månad så är de där stunderna när jag får vara helt ensam och bara behöver funder på mig själv guld värt och då vägrar jag ha dåligt samvete.
 • Förebilder. Här i veckan när jag promenerade hem genom ett gudomligt vackert vinterlandskap så tänkte jag på förebilder. Ni vet den där vanligt förekommande frågan; vem ser du upp till/vem är din förebild? Jag har alltid haft så svårt att svara på den. Men, med tanke på att min nisch inom bloggen klarnade för ett tag sen så vet jag nu också vem mina förebilder är. Dels inspireras jag av Underbara Clara men också av Krickelin. Claras sätt att skapa, det hon delar av sitt liv och den vackra miljö hon bor i, Kristins sätt att fota men också hennes sätt att uttrycka sig. Sen tänkte jag också på att det inte finns någon motsvarighet i svenskfinland, inte till varken Clara eller Kristin. Kanske kan Fina Christina fylla det tomrummet.
Inläggets båda bilder är från i söndags när jag tog med mig kameran ut i 10 minuter. Saknar det kravlösa och spontana naturfotograferandet.

Dags att plocka fram kaveln och förklädet, det vankas pepparkaksbakning med mitt mamacrew imorgon. Det återstår att se ifall det blir en historia att skratta eller gråta åt. Hur som helst är jag taggad att träffa både mammor och bebisar imorgon igen.

0

You Might Also Like

4 Comments

 1. Rebecka

  Ja e så fruktansvärt tacksam över min 75min långa danstimme varje onsdag. De e liksom mitt andningshål i vardagen, där ja får kopplat bort allt annat å bara fokuserar på mig själv.

  Visst har ja mitt garagegym dit ja smiter medan barnet sover i vagnen, men de e int alls samma sak när man tränar me en babyvakt bredvid sig.

  1. Christina

   Ja, jag tror att alla behöver någon form av egentid. Oavsett om det är träning eller något helt annat. Jag som inte har varit någon hemmatränare alls,så har fått lov att försöka få till det. Hittills går det ändå rätt bra. 🙂

 2. Clara Lidström

  Så glad jag blir att jag får inspirera dig. TACK för det! Skickar stor kram från Västerbotten!

  1. Christina

   Vad roligt att du kikat in hos mig. 🙂

Leave a Reply

Back to top