2019 – året som gick

Så var vi här, dags att sammanfatta det mest intensiva, fantastiska och omtumlande året någonsin. Den här listan cirkulerar på många bloggar i slutet av året. Men jag tycker ändå att den sammanfattar hela året på ett så bra sätt. Hur har ditt 2019 varit? Något du minns särskilt bra?

2019 – ett händelsernas år

Gjorde du något 2019 som du aldrig gjort förut?Ja, jag spenderade 20 dagar på sjukhus och blev mamma.

Genomdrev du någon stor förändring? Den största förändringen var nog att vi blev en familj. Men en annan stor förändring var ju också att jag startade upp bloggen igen.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, vilken babybooom 2019 var i min bekantskapskrets. Dessutom fick ju lillprinsen en kusin dagen efter att han själv blev född.

Vilket datum från år 2019 kommer du alltid att minnas?  29 mars, lillprinsens födelsedag. Det var en så omtumlande och annorlunda upplevelse.

Dog någon som stod dig nära? Jo, min faster.

Vilka länder besökte du? Sverige, vi tog en dagskryssning till Umeå när mamma fyllde år. Så skönt att komma sig ut och se något annat.

Bästa köpet? Den nya bilstolen till som han ska sitta i sen. Lyckades köpa den till ett så bra pris.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja, den dagen jag fick veta att vi äntligen fick åka hem från sjukhuset med vår bebis. Å likaså den dagen när vi fick reda på att vi inte behöver komma tillbaka till barnpoli för fler undersökningar. Läs mer: In i babybubblan & När man får fantastiska nyheter

Saknar du något under år 2019 som du vill ha år 2020? Nej.

Vad önskar du att du gjort mer?  Tagit hand om mig själv lite bättre, men naturligt så har allt fokus legat på Einar.

Vad önskar du att du gjort mindre? Oroat mig, allt blev ju bra till sist.

Favoritprogram på TV? Obsessive compulsive cleaners.

Bästa boken du läste i år? Av de 5 böcker jag hittills kommit ihåg att jag läst så var nog Miraklens tid av Hedvig Montgomery bäst. Här har jag skrivit mer om boken. Jag gillade också Trendenser-Fridas Handbok i inredning och styling.

Största musikaliska upptäckten? Under hösten kom jag tillbaka till spellistorna med akustiska covers och Lars Winnerbäck. Särskilt bra musik att lyssna till de där dagarna när varken en trött småbarnsmamma eller vädret är på topp.

Vad var din största framgång på jobbet 2019? Jag hann jobba nästan tre månader innan det blev sjukskrivning och sen mammaledighet på det. Ska jag vara riktigt ärlig så var sista tiden i jobb väldigt stressig. Eller jag minns den som det, så min största framgång var nog att jag fick möjlighet att ta paus från jobbet. Å att jag nu vet tydligt och klart hur jag vill jobba framöver.

Största framgång på det privata planet? Jag är trygg i min mammaroll!

Största misstaget? Det att jag inte hade vett att dra i bromsen i början av året, det grämer mig ibland ännu att jag kanske kunde ha undvikit att bli så där dålig. Jag är lite för envis ibland, det ska gå!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Året har varit en sån berg- och dalbana i känslor. Ett tag var jag så himla ledsen, men om jag ser på året i stort så har jag varit gladare och mer jämn i humöret än tidigare år.

Vad spenderade du mest pengar på? Barnet & hemmet.

Något du önskade dig och fick? Nåmen Einar, helt klart!

Något du önskade dig och inte fick? En fullgången graviditet.

Vad gjorde du på din födelsedag 2019?  Jag blev 30 år i år. Jag kan inte komma ihåg att vi gjorde något särskilt. Mamma och pappa var väl till oss på kaffe tror jag. Allt var så nytt och intensivt med babybubblan då ännu.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Om jag hade haft vett att bromsa in lite i början av året.

Vad fick dig att må bra? Promenaderna med hund och vagn. Min målbild från sjukhustiden. Alla lugna dagar hemma med lilla familjen.

Vem saknade du? Sambon, de veckor han har varit i jobb.

De bästa nya människorna du träffade? Jenni & Jessica, mitt mamacrew. Elli, hon blev en vän på sjukhuset.

Mest stolt över? Vår son, vår relation och att allt går så bra. Att jag kommit tillbaka kroppsligen ganska bra efter graviditeten. Känner för varje dag att kroppen stärks.

Högsta önskan just nu? Att jag på något vis kunde vara hemma ännu hela 2020 tillsammans med lillprinsen. Som läget är nu är jag vårdledig till augusti, sen när föräldraledigheten tar slut.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?  Ta hand om mig själv och min kropp.

0

You Might Also Like

3 Comments

  1. ellenlundis

    Jätte bra lista! Fina foton! 🙂
    Jag har gjort en liknade inlägg, hur mitt 2019 har varit. Läs gärna om du har lust:
    https://finlandsgullet.wordpress.com/2019/12/30/2019-listan-2/

Leave a Reply

Back to top