Vandra Mälsorleden med bebis

Länge har jag velat gå Mälsorleden, speciellt efter att jag fick reda på att det är där hattifnattarna och Mårran-stenen finns. Leden är endast 2,6 km, så med en liten bebis och en hund är det perfekt för en förmiddagsutflykt.

Mälsorleden

Det var ett tag sen jag träffade Sara sist och spontant skickade jag iväg en fråga om hon hade lust att hänga på. I fjol höstas visade jag henne Herrgårdsleden i Maxmo, så jag visste att hon gillar sånt. Vi bestämde att vi träffas vid leden och att vi hoppar över picknick den här gången.

En passlig promenad med små barn

Sen jag fick barn så är jag extra tacksam över platser där det är bekvämt och bra att vistas med bebisar och småbarn. Oavsett om det gäller café, restaurang eller andra allmänna utrymmen. Det där med barnvänlighet fick en helt ny innebörd med andra ord. Jag har också lovat mig själv att när jag hittar de här barnvänliga platserna så ska jag visa dem åt er också.

Mälsorleden kändes riktigt behaglig att gå, själva leden är tydligt utmärkt med neonrosa prickar och pilar, stigarna är relativt breda och naturen omväxlande. Ena stunden gick vi i grönast barrskog för att i nästa komma ut i en fantastisk vintervärld. Ställvis kunde det vara lite halt, men med försiktiga steg så går det bra. Vi reflekterade över huruvida man kan ta med sig en vagn på stigen. Kanske en tre hjulad vagn som tål lite off road skulle passa. Vi valde ändå att bära våra småttingar i bärsele.

Doris och Bianca trivdes i varandras sällskap under promenaden och de busade som aldrig förr. Det är ett tag sen Doris fått träffa någon hund i sin egen storlek och jag märkte att hon njöt. Dels av nya spännande platser att utforska, men också av att ha hundsällskap.

Mälsorleden

Jag kan verkligen rekommendera Mälsorleden, den är lagom lång och trevlig för en promenad tillsammans med vänner eller familj. Ska bli spännande att se hur vi upplever den senare när Einar blir äldre.

Är det någon av er som varit och gått Mälsorleden? Vad tyckte ni?

0

You Might Also Like

2 Comments

  1. ellenlundis

    Åhhh! Hattifnaffar och Mårran! 😀

    1. Christina

      Gissade du skulle gilla de bilderna. 😉

Leave a Reply

Back to top