Tillbaka till träningen med Yourmama

Jag gillar Yourmama och vill dela med mig av det som ett tips till er andra. Alltså, inte ett samarbetsinlägg!

För ungefär ett år sen slutade jag träna. Efter att ha hållit igång hela sommaren med 2-3 pass i veckan så blev det totalstop när jag blev gravid. Jag frågade på gymmet och fick svar att jag nog kunde hänga med på nästan alla pass. Men samtidigt så var jag så rädd att något skulle hända det lilla livet i magen. Nu i efterhand vet jag att det är bra att röra på sig under graviditeten och att träna lite lätt styrka och röra sig under graviditeten är positivt.

Efter graviditeten tog det ett tag innan jag vågade börja röra mig. Dels på grund av kejsarsnitten men också för att jag inte visste var jag skulle börja. Nå, jag anmälde mig till Yourmama nu i höst och har varit så taggad på att få komma igång igen. Inte på det viset att jag känner att jag behöver träna för att förändra min kropp efter graviditeten. Nej, jag vill bygga en bra och stark grund. Slippa mina ryggproblem som jag brottats med i åratal och så vet jag att vilken boost träningen är för mitt mående och min ork.

Taggad att träna igen

Yourmama är en relativt ny träningsgrupp som fokuserar på att stärka kroppen inifrån och ut efter en graviditet. (Länk!) Jag har bara hört positiva och bra grejer om upplägget och har hittills inte blivit besviken. Vi tränar gemensamt en gång i veckan och efter bara fem träningspass tillsammans, plus några egna hemmaträningar efter program,så märker jag skillnad. Nu börjar jag förstå var det ska kännas och hur det ska kännas när jag tränar de inre magmusklerna och snart är jag nog expert på knipövningar också.

Även om jag vissa lördagsmornar är så otaggad på att träna så är jag full av energi och endorfiner efteråt. Det ska bli spännande att se resultat efter att våra tio veckor är avklarade. Vi fick nämligen göra en fysioterapibedömning inför kursen och kommer få göra en när den är avslutad. Jag hoppas att den regelbundna träningen har hjälpt min ack så sneda rygg att bli lite rakare.

+1

You Might Also Like

4 Comments

 1. ellenlundis

  knipövninga? Hur gör man då? 🙂

  1. Christina

   Man tränar bäckenbotten. 🙂

   1. ellenlundis

    Jaha, tack! Då vet jag det! 🙂

 2. Mitt mål: en piggare mamma ⋆ Fina Christina

  […] Läs mer: Tillbaka till träningen med Yourmama […]

Leave a Reply

Back to top