Älskade unge

När man får fantastiska nyheter!

27 november, 2019

Idag hade vi tid för utvecklingskontroll vid barnpolikliniken. Till skillnad från förra besöket så såg jag nästan framemot detta besök. För nu märker vi att det händer saker nästan varje dag hos Einar. Vi kom dit och jag hoppades på att inte behöva komma för återbesök förrän till våren, kring hans 1-årsdag.

Det visade sig efter fysio- och läkarundersökningarna att vi inte behöver återvända alls. Jag blev så glad och lättad när jag hörde detta. Einar utvecklas precis så som han ska, enligt sin korrigerade ålder, som i dagsläget är 6,5 månader. Jag fick några tips kring hur vi kan stöda hans motoriska utveckling ännu mer och ett glatt ”lycka till i fortsättningen” när vi gick ut genom dörren.

Eftersom han föddes i v. 34 så var det ändå tänkt att han inte skulle på uppföljning alls, men de ville ändå träffa oss några gånger. För min del tycker jag det har varit skönt att få bekräftat lite olika grejer kring hans utveckling.

Ända sättet att inte få en suddig bild på killen just nu är att fota honom när han sitter vid bordet. Å inte helst det lyckas alltid heller.

Einar 8 månader

På fredag blir killen 8 månader och nu går det i rasande fart. På farsdag kom han på knepet hur han ska göra för att svänga på sig. Så sen dess har han ivrigt svängt mage-rygg-mage och snurrar runt på magen också. Jag blev så lättad när det äntligen lossnade för honom med det här svängandet. Några dagar före hade jag suttit och funderat en del över varför han inte svänger sig än. Det är kanske det enda negativa med sociala medier. När du ser andras barn i samma ålder som utvecklas och gör olika saker. Då är det lätt att du börjar jämföra.

Nu fick jag ju förstås det bekräftat av läkaren, som jag nog redan visste, att all hans utveckling ska vi räkna enligt beräknade åldern. Så jag har lovat mig själv att försöka att inte fokusera så mycket på det. Jag tänker som så att senast i maj är han i kapp. Å med den här farten så har vi snart maj 2020.

Övrigt då? Ja, jag har börjat se tecken på blyghet, han blev jätteblyg när sambon äntligen kom hem i helgen och idag grät han sig genom barnpoli-besöket. Men när man får kika på människor från mammas famn så känns det säkrare och då kan vi vara den charmiga lilla typen.

Han äter fortfarande bra och sover lika bra. Fyra mål mat varje dag + mellanmål, sover mellan 20.30 och 7.00 och med två dagsvilor. Han älskar när man gör en massa olika ljud och läten med munnen och lampor är något av det bästa han vet.

Alltså vart tar tiden vägen, snart ska vi ju ordna 1 årskalas. Hjälp!

Är det någon av er som har barn i samma ålder?


Om du inte har svarat på min enkät så hinner du ännu. Klicka här. Jag är tacksam för varje svar och läser dem stort intresse.

0
  1. Inte riktigt samma ålder men nästan samma som Einars korrigerade ålder är vår son. Född i mitten av juni ?. Så kanske William är en blivande klasskompis då de kommer till högstadiet.

  2. Hejja Einar ? va skönt att an jobbar ikapp å ni slipper allt extra springas!

    Jär vart lillbruden 9mån förra vikon ? fattar int vart tidin rusar iväg ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *