Älskade unge

Einar 7 månader

14 november, 2019

En kille som vid senaste rådgivningsbesöket var 67 cm lång och vägde 7,3 kg. Så nu använder vi nästan enbart 68:or i kläderna. En del 62:or hänger kvar ännu, men en efter en rensar vi ur dem också.

Utvecklingen

Einar pratar massor och testar nya ljudkombinationer hela tiden. Hans senaste ljud är ett rätt tydligt ”mmmaam”, speciellt när han är ledsen. På farsdag knäckte han äntligen koden för hur man svänger sig från rygg till mage. De första gångerna gjorde han det förstås när jag inte såg. Men sen under kvällens gång fick jag uppleva det massor av gånger. Så stolt mamma!

Jag märkte tydligt också kring 7 månaders dagen att han börjat följa med på ett helt annat sätt. En morgon satt han i sin stol i köket och slutade leka med sin leksak när han hörde Doris komma över golvet i vardagsrummet. Han tittade på mig för att få kontrollera vad han hörde.

Måltiderna

Från rådgivningens sida sa hon att vi får börja introducera morgongröt också. Så det var en glad kille som äntligen fick mer än mjölk här en morgon. I nuläget äter han 4 portioner varje dag och kring 700 ml mjölk. Han älskar mat och inte en gång att han skulle visat sig skeptisk till något som jag erbjudit. Han sitter med vid bordet i sin newborn/stokke-stol och är så intresserad av vad vi andra äter. Så det löns att ha majsbågar eller smaknappen i närheten när det vankas fika. Lite ser jag framemot att han så småningom ska klara att sitta själv i matstolen och att vi ska kunna börja utforska plockmat.

Sömnen

Efter att ha haft en period med lite sämre sömn för mammas del så satte jag tillbaka babynästet. Einar har sovit bra och hela nätter ganska länge nu. Men han har haft en del ljud för sig och flyttat sig mycket i sängen, så självklart har ju jag vaknat då flera gånger varje natt. Han somnar oftast kring 20.30 och vaknar kring 6.30. Utöver det vilar han 2 gånger varje dag, allt från 1,5-3 h per gång. Allra bäst sover han ju förstås ute i vagnen.

En efter en faller bitarna på plats för vår glada lillprins.

0
  1. Sötnos! <3
    Min systerdotter är nu 8 månader! Hon vill redan gå. Hennes föräldrar hjälper henne förstås! Det går lite vingligt. Haha! Hon pratar sitt eget språk. Leker med klossar Ur-söt! ^^

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *