Den bästa tiden är nu

Om jag skulle få ge en present åt någon så skulle det vara en paus från livet. En möjlighet att vara helt ledig och bara få varva ner och fokusera sina tankar på något helt annat än ekorrhjulet. Det här har jag tänkt mycket på den senaste tiden och jag tror också jag nämnt det här i bloggen ett par gånger. Hur bra jag mår av att få vara hemma, att få ha paus från allt.

Även om tiden med en liten bebis är väldigt intensiv och jag behöver sätta 110% av mitt fokus på den nya lilla människan. Så hinner jag ändå tänka en hel del och bara vara också för den delen. Jag njuter så oerhört av de här dagarna när vi inte har något inplanerat alls och ser så framemot att bara få sudda på hemma.

Det som är viktigt – på riktigt

Tidigare har jag haft svårt att förstå innebörden av det där, vad som är viktigt – på riktigt. Eller jag har nog kanske förstått det, men jag har fokuserat på helt fel saker. Nu när jag hinner tänka tankar till slut utan att så hemskt ofta bli avbruten så hinner jag också fundera på just det. Vad som är viktigt – på riktigt.

Att livet förändras när du får barn, det är väl i sig ingen nyhet. Men som jag skrev i början av inlägget så önskar jag att alla kunde få den här chansen. Att få vara hemma och fundera över livet lite grann. Det behöver ju automatiskt inte betyda att du ska vara hemma med ett litet barn. Nej, jag tänker mera att man borde få chansen att stanna upp och reflektera över hur man har det, hur man mår och om det är något man vill förändra.

Jag vet inte om det bara är jag som har haft svårt med det här. Men sällan har jag riktigt hunnit tänka på allt detta under tiden jag bollat heltidsjobb, vardag och intressen. Visst har jag nån gång försökt, sådär halvhjärtat från inrådan av någon bok jag läst. Men det finns alltid något annat där som stressar eller lockar.

Hur vill jag egentligen ha det?

Äntligen hinner jag fundera efter, jag hinner dricka kaffe när Einar sover. Sitta i soffhörnet med stickningen och faktiskt låta tankarna vandra. Inte behöva känna att jag borde och jag måste, göra saker när de faller mig in. Jag funderar mycket just nu på hur jag egentligen vill ha det och vilka värderingar som är viktiga för mig.

Jag har landat i mitt nya liv som mamma och kvinna. Fötterna på jorden och blicken framåt, men också inåt. Börjar sakta men säkert bli bättre på att tänka efter, varva ner och vara nöjd. Jag tränar mig på att inte påverkas för mycket, att köra mitt eget race och att fundera ut en fungerande vardag för oss. Efter ett halvår av hemmatid börjar jag äntligen hitta lugnet.

Barn eller inte, jag önskar att fler fick möjligheten att vara hemma och varva ner ett tag från vardagspussel och ekorrhjul. Möjlighet att tänka tankar till slut och fundera över vad som är viktigt – på riktigt.

0

You Might Also Like

4 Comments

 1. Emma

  Jag tänker att man vet först när man tar sig/får den där pausen, som man märker hur mycket man behöver den. På riktigt tror jag det är få som hinner se tillräckligt djupt inåt när det är fullt upp med jobb, intressen osv.. synd egentligen.. eftersom mitt liv är nu och det är nu jag skall göra det jag kom hit för ..

  1. Christina

   Jo, så är det nog. Även om det är fullt upp nu också, men på ett annat sätt. Jag hinner åtminstone fundera nu.

 2. ellenlundis

  Jag gillar era Mumin-muggar 😉 😀

Leave a Reply

Back to top