20 frågor en måndag

Hej! Måndag morgon och jag orkade inte åka hem från mina föräldrar igår. Vi har, vår vana trogen, spenderat helgen här när vi har sambon på jobb. Men som tur så kommer han hem den här veckan. Har faktiskt i planerna att skriva ett inlägg just om det här, för jag får alltid kommentarer och frågor kring det. Hur jag orkar, hur jag klarar det osv.

Den senaste tiden har det dock skrivits en del tyngre inlägg här på bloggen. Så tänkte att jag lättar upp den här måndagen med en lista som jag hittade inne hos Blogglistan.

20 snabba frågor

Hur gammal är du?  Jag fyllde 30 i år, i maj. En ålder som jag trivs riktigt bra med. Har inte ens känt av någon sorts ålderskris, kan bero på att det har varit fullt upp hela våren och sommaren.

När vaknade du idag?  Strax efter klockan 7. Vem behöver väckarklocka när en har en liten bebis som vaknar och berättar att nu är det morgon mamma. Halv 7/7 är ändå en rätt rimlig tid att vakna.

Vad åt du till frukost? Min go to-frukost, dvs. havregrynsgröt med äppelmos och mjölk. Den här gången tillagad i micro och jag insåg hur mycket godare gröt är när jag får koka den i kastrull.

Nämn tre saker man kanske inte vet om just dig: 1. Jag älskar att sjunga, när jag var yngre tog jag sånglektioner aktivt i flera år och har fram tills ifjol också deltagit i en grupp som uppträder kring jul. 2. Jag hatar fåglar! Speciellt fiskmåsar och gråsparvar som vistas i närheten av mat utomhus. Så äckligt! 3. Jag trivs absolut bäst som korthårig, har bara inte riktigt insett det ännu.

Fotograf: Karolina

Vad gällande ditt utseende är du mest och minst nöjd över? Allra minst nöjd är jag nog över acnen som blommade upp igen i och med graviditeten. Har ändå rätt bra bukt på den idag. I övrigt trivs jag väldigt bra med mitt utseende i dagsläget.

Vad har du gjort idag? Hittills har jag inte hunnit med så mycket. Det har mest gått ut på att få undan morgonrumban med Einar och nu när han har somnat så har jag tid att göra det jag vill. Läsa bloggar och sticka med andra ord.

Vilken film såg du senast? Animerade Grinchen från 2018 såg jag för nån helg sen. Älskar grinchen-filmerna.

Är du besatt av någonting? Kaffe? Kan man vara det?

Beskriv en perfekt dag: Haha, existerar det ens? Nej, men jag anser att mina dagar är rätt så bra just nu. Jag slipper stressa och ha en massa saker jag måste göra. Den här veckan är mina enda planer att returnera två böcker till biblioteket och så vår årliga brudjulfest på lördag.

Beskriv platsen du befinner dig på just nu: Jag sitter vid köksbordet i mitt barndomshem och skriver från föräldrarnas dator. Tittar jag till höger ser jag Doris som ligger på golvet framför den absolut skönaste träsoffan. Tittar jag till vänster ser jag en grådassig novembermorgon med plusgrader och snön som minskar för varje minut.

Vad lyssnar du på just nu? Inget. Det är så skönt med tystnad.

Hur går du helst klädd? Till 99% i fritidsbyxor, linne, fleecetröja eller underställ. Så bekvämt som möjligt med andra ord.

Är du morgon eller kvällsmänniska? Före barn var jag en morgonmänniska. Efter barn är jag en kvällsmänniska. Tiden från att Einar somnar tills att jag själv går och lägger mig är helig. Ett tag nattsuddade jag alldeles för länge. Nu har jag lärt mig och är i säng senast 22.30.

Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Oj, det beror nog på vilken av skolorna vi pratar om. I högstadiet gillade jag huslig ekonomi, modersmål och historia. I yrkesskolan var nog våra kundbetjäningstillfällen allra roligast. Sen under universitetstiden så fanns det så många intressanta kurser. Men kort sammanfattat så har jag alltid gillat ämnen där jag fått vara praktisk eller där jag fått uttrycka mig.

Vad köpte du senast? En orange lonkero att ha som lördagsdricka.

Vad har du i dina fickor? Ingenting för tillfället.

Vilken är din favoritaffär? Matvaruaffärer helt klart.

Vilka smeknamn har du haft? Stina, stiini wiini och stinchen är de jag tydligast kommer ihåg.

Vilka är dina största svagheter? Jag är en ältare, vissa saker kan snurra länge i mitt huvud. Även om det är år och dar sen det hände.

0

You Might Also Like

3 Comments

  1. Emma

    Ser framemot inlägget om att vara ensam med barn när sambon är borta i jobb. Är själv i samma situation. Blir snabbt till en vana, men finns även dagar när det är tungt. Vissa dagar tar känslor av ensamhet å uppgivenhet över, medans andra dagar känner man sig som en powerwoman som klarar vad som helst ?

    1. Christina

      Ja, du har rätt, känslorna åker verkligen berg- och dalbana de perioder som sambon jobbar. 🙂

Leave a Reply

Back to top