Vår onsdag, från morgon till kväll

8.00 När väckarklockan ringde imorse var jag inte så munter. Det har sina nackdelar att sitta uppe länge om kvällarna och vakna några gånger varje natt med lillprinsen. Lika bra att masa sig upp ändå, om jag skulle få en stund för mig själv innan dagen drar igång.

9.00 Jag hinner bara äta upp första delen av min frukost så hör jag välbekanta ljud från sovrummet. Einar är vaken, till våra morgonrutiner hör numera obligatoriskt mys i sängen ackompanjerat av stora leenden och att dra mamma i håret. Medan vi ligger där får han också dagens dos av järntillskott. Så småningom är vi redo att ta oss an dagen och den där första kaffekoppen avnjuts tillsammans med son och hund på golvet.

10.30 Oktober visar sig från sin bästa sida vädermässigt idag. Solen skiner och det är precis lagom varmt för en riktig långpromenad. Vissa dagar knuffar jag bara ut vagnen på terrassen och tar Doris på en kort runda. Andra dagar prioriterar jag långpromenader så att både hund och matte får röra på sig.

12.05 En blir hungrig av att promenera. Gårdagens grönsakspasta blir dagens lunch. Lillprinsen sover oroligt i sin vagn där ute. Till sist tar jag in honom och tänker att han vaknar säkert snart. Lägger mig i soffan med en bok och sänder iväg en instastory med texten ”undrar hur länge jag hinner ligga här”.

14.10 Tre timmar senare vaknar en pigg och glad kille för lunch. Den här dagen får han äta fiskgryta , eftersom han tillräckligt många dagar i rad nu ätit min hemlagade kycklinggryta. Vi umgås alla tre på golvet igen och Einar knäcker koden till hur han ska ta sig från mage till rygg. Men att göra tvärtom verkar inte intressera honom alls ännu. Jag passar också på att behandla en envis fläck på en body jag köpte på loppis samt fixa undan på diskbänken. Ibland är det skönt att han orkar roa sig själv på golvet korta stunder.

16.15 Einar sover igen och jag byter om till träningskläder för att genomföra ett hemmapass framför tvn. Mitt i träningen meddelar Doris att det är dags att gå ut. Så vi går en kort sväng tillsammans. Vissa saker blir direkt lite krångligare när jag är ensam hemma mestadels. Uppskattar så de veckor när vi båda är hemma.

18.30 Innan Einar vaknar från sin vila hinner jag äta, duscha och samla mig en stund i soffan. Vi äter kvällsmat när lillen vaknar och sen tittar vi på Margaux Dietz som gästar Efter fem på tv. Vi fortsätter mysa i soffan och på golvet, men han verkar inte så intresserad av att träna på sin nyfunna grej att svänga från mage till rygg.

21.05 Einar har äntligen somnat för natten och jag sitter som bäst och färdigställer det här inlägget och ska redigera bilderna som hör till. Sen tror jag bestämt att det blir en kväll i tv-soffan med min senaste stickning. Jag uppskattar så våra helt oplanerade hemmadagar, för då kan jag göra precis det jag känner för, både när Einar är vaken och när han sover.

Tack för att du följt vår onsdag, hoppas du gillade inlägget.

0

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top