Mina fem favoriter till bebisen

Som blivande förälder finns det massor av saker du kan köpa åt ditt barn. Om du googlar så får du flera sidor med träffar på ”vad du behöver åt babyn” ”listan över de mest nödvändiga sakerna inför babyns ankomst” osv. Jag läste också de där artiklarna och listorna, jag kollade vad andra föräldrar skrev att de hade haft nytta av och jag pratade med mina vänner som har barn. Sen ansåg jag att jag hade ganska på klart vad vi skulle klara oss med den första tiden.

Grejerna vi haft mest nytta av åt Einar

Babynästet. Vårt babynäste köpte jag begagnat av en arbetskamrat och Einar sov i det till ungefär 1,5 månad sen. Med en liten bebis har det varit guld värt att ha nästet. Den första tiden låg han i det jämt när han inte var i någons famn. Nästet fanns i soffan dagtid och flyttades i sängen till nätterna.

Ergobaby-selen. Länge velade jag mellan sjal och sele, men insåg sen att jag inte skulle ha tålamod med allt ”tållande” som en sjal innebär. Jag fick t.o.m hjälp att pröva en av systers sjalar men kom fram till att det inte var något för oss. Istället köpte vi Ergobabys sele med infant-inlägg så att jag kunde börja bära Einar när han blev strax över 4 kg. Infant-inlägget är som en liten sele som fästs inne i den stora selen och till det finns även en separat kudde som barnet sitter på. I dagens läge har vi fått plocka bort infant-inlägget med kudden används ännu vid behov. Selen är mest praktisk utomhus, men visst använder jag den inne också om lillprinsen är trött och behöver mycket närhet.

Stokkes new born-set till tripp trapp. Den här finurliga grejen såg jag första gången på Saras blogg. Tyckte det såg himla behändigt ut att kunna ha med babyn på högre höjd direkt. New born-stolen är menad för upp till 6 månader eller 9 kg tunga barn. Den första tiden var ju stolen väldigt stor, snart börjar den vara för liten. Einar sitter fortfarande i den, eftersom ett byte till vanlig matstol inte är på agendan än. Jag valde new born-setet framom en vanlig sitter, eftersom jag inte visste hur vår hund skulle reagera på den nya familjemedlemmen och ville ha barnet på högre höjd.

Adapter mellan vagn och babyskydd. Något som en av mina vänner rekommenderade var att skaffa adaptrar till babyskyddet så att jag kan fästa det på vagnen. Vi har ett Britax römer-babyskydd och med adaptrarna kan jag fästa det på chassit till vår Emmaljunga-vagn. Även om jag har en av de minsta vagnarna som Emmaljunga tillverkat så tar den upp en stor del av min bil. Då är det guld att bara behöva ta med en del när vi åker in till stan t.ex.

Wonder weeks/Växa och upptäcka. Ett antal gånger har jag fått höra ”Ja vi klarade oss minsann utan appar när ni var små!” Men, wonder weeks fanns nog också då, bara att i bokform. Boken heter Växa och upptäcka världen och finns ju numera som app. En app där du kan följa ditt barns mentala utveckling genom olika språng. Du får tillgång till både fakta och videor som förklarar på ett enkelt sätt varför ditt barn kanske är lite extra kinkigt, klänigt eller har svårt med sömnen just nu. Jag trodde inte att appen skulle vara något för oss, i och med att Einar är prematur. Men infon i appen utgår från ditt barns beräknade födelse. Så vi har nog kunnat hänga med ändå. Väl värt att investera i.

Vilka grejer har du upplevt att har varit mest användbara hos er?

0

You Might Also Like

4 Comments

 1. Sara

  Fortsättningsvis också Stokkes newborn set! Är också i flitig användning nu med andra barnet. Vi har också använt alla saker du har på din lista, med båda barnen! Kanske minst appen, speciellt nu med andra barnet, hinner inte hålla reda på ? Nu med andra barnet har det för övrigt varit guldvärt med en säng i vardagsrummet på hög höjd!!! Första barnet hade vi också i näst på soffan mycket men med ett syskon som inte är särskilt varsamt behöver man ha ett säkrare ställe för babyn att sova! ?

  1. Christina

   Ja jag har kikat på er säng. ? Var har ni hittat den? ?

 2. bilddagbokin

  Tänkte göra ett likadant inlägg idag men orkade inte, så såg jag att du lagt upp ?.
  Jag håller med om allt. Dock hade vi ingen Stokke, det tar vi till eventuella syskon alltså.
  Babynestet älskar han ännu ocksp, det var värt varenda cent !

  1. Christina

   Det här inlägget skrev jag för typ en månad sen, har bara inte haft tid att fixa med bilderna. 😀 Men jo, stokken är guld värt!

Leave a Reply

Back to top